27 augusti 2022
14:00

Västerås IK

Referat: Fagersta Södra IK - Västerås IK

Maggan 2-målsskytt när Södra slog topplaget VIK med 3-1 på Onsjövallen . VIK började klart bäst och skapade lägen direkt i matchinledningen och gjorde också 1-0 i den 6:e minuten redan då en omarkerad spelare kunde rulla in bollen från 5-6 meter . VIK fortsatte att trycka på och hade ett par lägen ytterligare första kvarten . Efter den anstormningen gorde coach Remco ett par ändringar inom laget som gjorde att vi kunde ta oss in i matchen och ta för oss mer . Kristian Ekberg har ett fint läge iden 26:e minuten men avslutet räddas snyggt utav målvakten. Södras kvittering till 1-1 kommer i den 37:e minuten genom Max Holmberg som får en magnifik passning utav Mergim Ramadani. Halvtidsresultat 1-1

I andra halvlek började VIK återigen bäst och har ett par lägen men OJ i södramålet håller tätt. Södra har ett bra läge i den 68:e minuten genom Kristian Ekberg men målisen räddar snyggt. I den 70:e minuten är Mahdi Hosaini ute på en solorajd från egen planhalva och kommer in i straffområdet där försvararen fäller honom och domaren blåser straff . Fram stegar Max Holmberg som säkert sätter straffen till 2-1 . Franke går för kvittering och har ett läge men OJ räddar läget . Istället hittar Kristian Ekberg George Minassian med en fin passning där George kommer fri från halva plan , George upptäcker att backen är påväg att hinna ikapp honom så han drar till med en kanon från straffområdet och bollen borrar sig in i bortre krysset och Södra utökar till 3-1 i den 78:e minuten. VIK försöker att närma sig men ett bra försvarsspel och en bra målvakt håller tätt så Södra kan hålla ut och ta en viktig 3-poängare .
Det här var en riktig lagseger där alla bidrog till segern men några som ska ha lite extra cred är Serge Hermann i försvaret som hoppar in i startelvan direkt utan en enda träning och gör det jävligt bra . På mittfältet var Mergim Ramadani dominerande med en magisk assist som höjdpunkt . Även OJ i södramålet ska ha beröm för sin match . George Minassian var riktigt vass oxå tillsammans med 2-målskytten Max Holmberg.