20 augusti 2022
15:00

Fagersta Södra IK

Referat: Dala-Järna IK - Fagersta Södra IK

Bottennapp utav Södra när vi torskade med 0-3 på bortaplan mot Dala-Järna . Efter att ha vunnit 4 utav dem 5 senaste matcherna så var det ett förhoppngsfullt Södra som åkte för match mot Dala-Järna . Hemmalaget började klart bäst och skapade ett tryck mot Södra som inte var med från början och efter slarv utav Södra på mittplan så kunde Dala-Järna ta ledningen med 1-0 i den 11:e minuten . Dala-Järna fortsätter att ösa på och är nära att utöka sin ledning i den 14:e minuten när man dundrar bollen i stolpen . Efter den inledande anstormningen så kommer Södra in i spelet lite mer och har ett fint läge i den 26:e minuten genom att Max Holmberg men hans avslut blockas i sista stund utav försvararen . Dala-Järna ökar på sin ledning tull 2-0 i den 40:e minuten återigen efter bolltapp och felpass på mittplan . Jocke Larsson har ett fint frisparksläge i sista minuten utav halvleken men skottet går strax utanför stolpen. Ondrej Jacko-Lysak i södramålet gör ett par fina räddningar i slutet av halvleken och räddar Södra från ett större underläge i halvtid. 2-0 i halvtid för Dala-Järna.

I andra halvlek har Elias Adamsson en nick över i den 50:e minuten . Dala-Järna har ett friläge i den 62:a minuten men avslutet utanför stolpen. Södra har ett par fina läge runt den 70:e minuten men avsluten från George och Essi smiter utanför målramen . Södra får ett gyllene tillfälle i den 84:e att komma närmare men Max avslut räddas utav en duktig hemmakeeper. Istället gör Dala-Järna 3-0 i den 90:e minuten och matchen är körd för Södra .
Det var fantastiska förutsättningar med en fin plan och mycket folk på plats ( 412) pers men tyvärr så stämde inte spelet alls för Södra denna dag . Nu återstår 6 matcher i seriespelet varav 4 hemma så det gäller att ta på sig blåstället och fixa dem nödvändiga poängen för att hänga kvar . VIK är nästa motståndare för Södra .
Södras klart bästa spelare var George Minassian och målvakten Ondrej Jacko-Lysak även 17 årige Adam Abdul Ghani som gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek ska ha en klapp på axeln .