6 augusti 2022
14:00

Fagersta Södra IK

Referat: Rengsjö SK - Fagersta Södra IK

Tredje raka segern för Södra i serien som vann med 3-2 mot Rengsjö på lördagseftermiddagen. Första matchen för höstsäsongen spelades på ett regnigt Rengsjö IP där Södra tog ledningen med 1-0 i den 14:e minuten genom Jocke Larsson som lossade vänstersläggan utan chans för målisen fint pass utav Mahdi Hosaini . I anfallet efter är Rengsjö nära att kvittera men OJ i södramålet räddar snyggt. Rengsjö har ett par halvchanser men utan resultat. Danne Johansson är nära att näta men hemmakeepern gör en kanoräddning på skottet . 2-0 målet kommer i den 34:e minuten och återigen är Jocke Larsson målskytt den här gången på frispark. Södra är nära att utöka sin ledning när Danne J lossar kanonen men skottet räddas snyggt utav målisen . Södra går till halvtidsvila med en 2-0 ledning .

Södra börjar starkt i andra halvlek också och Jocke avlossar vänstersläggan igen men målisen räddar. Minuten senare i den 55:e testar Danne Johansson målisen igen men hans avslut räddas snyggt igen . Södra verkar ha full kontroll på matchen men huxflux står det 2-2 efter att Rengsjö gjort två mål på ett par minuter . Efter den smällen tar Södran över igen och Kristian Ekberg är nära att näta när han kommer helt fri i den 71:a minuten. Kristian har ytterligare ett kanonläge men målvakten gör en jätteräddning på skottet . Inbytte George Minasian har ett fint läge i den 74:e minuten men mv räddat friläget igen . Rengsjö har ett fint läge i den 78:e minuten men OJ i södramålet räddar snyggt. Strax efter så drar Rengsjö på sig ett rött kort och Södra jagar ledningsmålet . I den 85:e minuten får Södra en frispark från 22-23 m ca och fram stegar Danne Johansson som lyfter den över muren rätt upp i krysset, ett mycket vackert mål utav Danne . Rengsjö orkar inte skapa några fler chanser utan södra håller undan o vinner med 3-2 . Det här var en match som Södra styrde och ställde i första halvlek men i andra halvlek så slappnade vi av i en period och mycket onödigt släppte in Rengsjö i matchen igen . Bäst i Södra var Jocke Larsson som inte kunnat träna ordentligt på hela veckan utan mest kört rehab , han gör 2 mål och en helgjuten arbetsinsats i övrigt .

Men den stora grejen i lördagens match var att vi startade med 3 bröder Hosaini på mittfältet Hadi , Essi och Mahdi det måste varit nåt helt unikt. Essi är värt ett eget kapitel , han gör sin första start i A-laget sedan 2018 !!!! Han har haft en svår knäskada som hållit honom borta i snart 4 år . Han gjorde en kanonmatch Essi .