19 juni 2022
14:00

Sala FF

Referat: Fagersta Södra IK - Sala FF

Seger direkt i seniordebuten för Elias Adamsson när Södra vann med 3-1 på Onsjövallen mot Sala FF . Södra tog ledningen med 1-0 i den 6:e minuten genom Max Holmberg som nickade in Jocke Larssons fint slagna inlägg . Södra fortsätter att skapa chanser och Jocke Larsson har ett par lägen en med vänstern och en med pannan utan resultat. Maggan har en nick strax över ribban i den 20:e minuten och Danne J har en frispark i den 22:a minuten som målisen räddar . Södra gör 2-0 i den 32:a minuten genom Ylvi Zyberi som dunkar in bollen i bortre efter att Max Holmberg skarvat bollen . Sala är ytterst nära att reducera i den 34:e minuten men avslutet räddas av OJ i södramålet mycket vackert. Sala är på gång nu och får ett friläge som OJ räddar återigen snyggt i den 40:e minuten. Sala har även stolpträff i den 44:e minuten. Södra går till halvtidsvila med en 2-0 ledning .

Sala kommer ut hårt i andra halvlek också och har ett par fina lägen i början där OJ räddar snyggt ytterligare 1 gång . Istället för reducering för Sala så gör Shafick Irarema 3-0 i den 53:e minuten framspelare även nu Max Holmberg som nickskarvade bollen till Shafick. Sala reducerar till 1-3 i den 65:e minuten efter en snabb omställning. Sala har ett par halvchanser till reducering men utan resultat. Södra har ett par lägen att utöka ledningen genom Ylvi och Mergim som har ett skott från 30 m som går i stolpens utsida . Matchen sista chans har nyförvärvet Elias som nickar bollen över ribban innan domaren Stefan Malmström blåser av dagens match och andas ut efter en skön 3 poängare .

Södra kom till spel med en helt nykomponerad backlinje där nyförvärvet från ÖSK U 19 Elias Adamsson och Ali Aljousef bildade mittbackspar för första gången och gjorde det riktigt bra . Även Martin Hising och Jocke "jaggöraldrigendåligmatch" Larsson var vassa idag . Offensivt var Max Holmberg glödhet och var inblandad i alla 3 södras mål med 1 mål och 2 assist .
Ondrej Jacko-Lysak var lysande i mål och gjorde några kanonräddningar när det behövdes som bäst .

Bolligan 2022
3 bollar Elias Adamsson
2 bollar Ondrej Jacko-Lysak och Max Holmberg
1 boll Martin Hising

Sista matchen för vårsäsongen är redan på Onsdag då vi gästas utav suveräna serieledarna Franke på Onsjövallen.