28 maj 2022
14:00

Referat: Forssa BK - Fagersta Södra IK

Ytterligare en tung förlust för Södra nu med 1-2 mot Forssa på bortaplan.
Södra spelade sin 5:e raka match utan seger i div 3 fotbollen på lördagseftermiddagen.
Det var väldigt få chanser i inledningen av halvleken . Södra tar ledningen med 1-0 genom Wille Klase'n i den 23:e minuten fint framspelad utav Mahdi Hosaini . Wille är nära att göra 2-0 men målvakten i hemmalaget gör en kanonräddning på avslutet. Tyvärr så åker Wille på 2 varningar i slutet utav första halvlek och blir utvisad . Södra går till halvtidsvila med 1-0 ledning .
I andra halvlek pressar Forssa hårt mot ett decimerat Södra som håller tätt ända till den 76:e minuten då ett långskott hittar in i målet och ställningen är 1-1 . Forssa fortsätter att trycka på och Södra försvarar sig bra men i den 85:e minuten kommer Forssas segermål 2-1 då ett motlägg i södraförsvaret hamnar hos en fristående Forssaspelare som inte gör nåt misstag. Södra gör en sista kraftansträngning och skapar ett par lägen utan resultat, domaren blåser av matchen och Forssa vinner matchen.
Det här var en riktigt tung förlust för Södra hade full kontroll på matchen ända tills Willes utvisning efter 40 min . Forssa skapade ingenting fram till den sekvensen. I andra halvlek fick Södraspelarna slita kopiöst och gjorde det heroiskt men orkade inte stå emot Forssas press till slut . Hela laget ska ha beröm för sin kämpainsats .