22 juni 2022
19:00

IK Franke

Referat: Fagersta Södra IK - IK Franke

Södra gjorde en kanonmatch när serieledarna Franke besegrades med 2-1 på Onsjövallen på onsdagskvällen. Hittills obesegrade Franke tar ledningen med 1-0 i den 9:e minuten . Franke är nära att utöka sin ledning men nicken går strax över ribban efter hörnan i den 20:e minuten. Södra tar för sig allt mer och skapar ett par halvchanser utan resultat. Franke har oxå ett läge men skottet går högt över ribban. 1-1 målet kommer på frispark i den 41:a minuten när Jocke Larssons skott skruvar sig in i bortre hörnet . 1-1 halvtid således .
Avslut Södra 3
Avslut Franke 3

I andra halvlek kommer Franke ut och pressar Södra men södrakillarna står bra i positionerna och Franke får svårt att skapa några rejäla farligheter . I den 47:e minuten har Franke ett skott från snäv vinkel som OJ räddar lätt. I den 56:e minuten drar en Frankespelare på ett skott på halvvolley som OJ räddar snyggt. Franke fortsätter att trycka på men är uddlösa och Södra försvarar sig bra . Mergim har ett avslut som går rakt på mv i den 62:a minuten. Södra gör 2-1 i den 80:e minuten genom Kristian Ekberg efter att Ylvi Zyberi nickat mot mål och mv räddat ,på returen dunkade Kristian in bollen. Franke började en vild jakt på kvitteringen och fick några chanser sista 10 min . I den 84:e minuten hade man en tam nick som gick rakt på OJ. Den stora chansen kom i den 86:e minuten när en Frankespelare måttade ett inlägg som damp ner i bortre stolpen bakom OJ . Södra håller ut till slutsignalen och kan inkassera en 3-poängare och ett vilt jubel utbryter på Onsjövallen bland spelare o publik .
Avslut Södra 2
Avslut Franke 5
Totalt avslut Södra 5
Totalt avslut Franke 8
Det här var en krigarseger/lagseger där alla bidrog med bra disciplin och ett stenhårt arbete . Franke är ett spelande lag som spelar fin fotboll men trots stort bollinnehav så skapar man inte så många heta lägen .

En sån här dag så kan man dela ut bollar till alla i laget i bolligan men det var några som stack ut lite extra . Ali Alijousef gör sin bästa match i seniorsammanhang i försvaret tillsammans med Jocke Larsson och Martin Hising och en mycket bra Elias Adamsson.