Brynäsvallen
2 oktober 2021
15:00

Referat: Åbyggeby FK - Fagersta Södra IK

Södra tog en mycket viktig 3-poängare på lördagen när man mötte Åbyggeby FK på bortaplan . Södra hade första läget när Ylvi Zyberi testar skottlyckan i den 4:e minuten men avslutet rakt på mv . Hemmalaget ÅFK har ett kanonläge direkt anfallet efter men bollen smiter ett par cm utanför stolpen . I den 8:e minuten har ÅFK ett skott som Daniele räddar till hörna . Södra tar ledningen med 1-0 genom Shafick Irarema i den 19.e minuten och vilket mål sen , efter att mycket vackert anfall hamnar bollen hos Neil Hillion som lyfter in bollen till Shaffe som språngnickar in sitt första mål i södratröjan . Södra har full koll på resten utav halvleken och skapar ett par halvchanser till men utan resultat . Halvtidsledning för Södra med 1-0 . I andra halvlek testar Shaffe skottlyckan när han får på en kanon från 30 meter men avslutet räddas utav målvakten i ÅFK . Nästa läge har södra i den 72:a minuten genom George Minasian som ser sitt skott räddas till hörna . strax efter så gör södra 2-0 i den 73:e minuten genom Sebba Jansson som nickar in George inlägg. Åbyggeby försöker komma tillbaka i matchen och skapar ett par chanser men Södraförsvaret tillsammans med Daniele i målet håller tätt. Södra gör 3-0 i den 83:e minuten genom George Minasian som blir fint framspelad utav Max Holmberg , fri med målvakten gör inte George nåt misstag . Luften går ur hemmalaget och Södra kan räkna in 3 viktiga poäng i div 3 S Norrland . Bäst i Södra var hela försvarslinjen som inte släpper till nå chanser även Shafick Irarema som gjorde ett vackert mål ska ha en klapp på axeln . framåt var George Minasian glödhet med 1 mål och ett ass.