23 oktober 2021
14:00

Bollnäs GIF FF

Referat: Fagersta Södra IK - Bollnäs GIF FF

Säsongens bästa halvlek bäddade för storseger mot tabelltvåan Bollnäs . Södra studsade tillbaka direkt efter förra veckans förlust mot Korsnäs och besegrade topplaget med 3-0 . Det var Bollnäs som skapade första heta läget i den 6:e minuten där Gabriel Medina i södraförsvaret kastade och täckte skottet som hade gått in i mål annars . Södra tar över alltmer och George Minassian har 3 lägen mellan den 15.e -17:e minuten som inte resulterar i mål. Södra tar ledningen med 1-0 i den 19:e minuten genom Daniel Johansson som drar dit bollen med vänstern på pass ifrån Max Holmberg . Södra är nära att utöka ledningen i den 21:a minuten men Neil Hillions skott träffar stolpen . Södra fortsätter att trycka på och Max och George har varsina lägen innan Neil Hillion bombar in 2-0 rätt upp i krysset från 20 meter fint förarbete utav Ylvi Zyberi detta sker i minut 36 . Södra fortsätter att ösa på och skapar flera målchanser till ,Max har 2 frilägen men den duktiga målisen håller tätt . Halvleken avslutas med att Neil Hillion träffar stolpen för andra gången . Första halvleken var säsongens bästa och 2-0 var i underkant .
Södra får en smakstart utav andra halvleken när matchens gigant Gabriel Medina nickar in 3-0 i den 46:e minuten på hörns som Ylvi slog . Det känns som om luften gick ur bollnässpelarna efter det målet . Södra fortsätter att skapa chanser och Neil lyckas att träffa stolpen för tredje !!!!! gången i den 69:e minuten . Södra har full kontroll på matchen och släpper inte till enda målchans i andra halvlek . Domaren blåser av matchen i den 93:e minuten och Södra kan inkassera 3 viktiga poäng och är som enda lag i serien obesgrade på hemmaplan .
Bäst i södra var hela backlinjen men en extra klapp på axeln ska mittbacken Gabriel Medina ha som styr och ställer och även gör ett vackert mål . På mittfältet gör Danne Johansson och Mergim Ramadani ett kanonjobb . Anfallsmässigt var Neil och Max riktigt vassa där Neil förutom målet hade 3 skott i stolpen oxå . Max gjorde inget mål denna gång men satan vilket jobb han gör , han sliter och jagar backlinjen så dem inte får en lugn stund . Han har även 2-3 lägen men utan resultat denna gång .