3 - 2
1 oktober 2016
15:30

Referat: IFK Västerås FK - Fagersta Södra IK

Efter att ha firat seriesegern ett par dagar så är det dags för årets sista matchref. Förutsättningarna var klara, IFK var tvungen att vinna med 8 måls marginal på Solidpark Arena och IFK tog också hand om kommandot direkt och gjorde 1-0 redan efter 4 min. Södra svarade omedelbart med 1-1 i den 8:e minuten genom kaptenen Jocke Larsson som gjorde sitt första mål för sösongen i div 4, Jocke drog dit en frispark direkt i mål . IFK fortsätter att att jaga mål men fastnar gång på gång i Södras försvar och i halvtid står det 1-1. I andra halvlek så gör Södra 2-1 i den 56:e genom Johannes Körkkö som skarvar elegant in Jockes fint slagna hörna. Därefter är det en transportsträcka mot det stora segerjublet efter slutsignalen. IFK vänder matchen till en 3-2 seger efter ett dråpligt självmål bla, Jocke ska rensa bort bollen men råkar träffa Ehsan på "kronjuvelerna" och bollen studsar in bakom en chanslös Arman.

Det stora segerjublet bryter ut efter slutsignalen och vi ledare kan bara konstatera att målet för denna säsong var uppnått , Redan i Januari så sattes det upp en tuff målsättning att nu jäklar ska vi krigas om topp 2 placeringarna, en underbar känsla för spelare ledare och förening att få spela div 3 fotboll efter 39 långa år.