Glanshammars IF

Referat: Frövi IK - Glanshammars IF

Proppen ur i andra
I Närkes Allsvenska omgång 2 gästades FIK av Glanshammars IF för match på Fröjevis konstgräsplan. 108 personer räknades in i publiken - tack för att ni kom!
I matchens första 5 min har FIK uppskattningsvis 80% bollinnehav och Glanshammar avvaktar med hela laget på egen planhalva men inga klara målchanser trotts bollinnehavet men i min 8 har FIK en toppenchans att ta ledningen men Hedas högerinlägg smiter förbi Kevin som fanns inne i boxen. Nästa farlighet fick GIF och det var efter en hörna som man har en nick som gick i överribban. I min 21 trycker Frövi på och anfallet avslutas med ett skott från Robin men inget mål på chasen. Minuten senare kommer Kevin in i boxen med hög fart men en tå hos gästerna avvärjer målchansen och FIK får en hörna som blev farlig men inget mål trotts bra chanser. I minut 24 lyfter Johannes in bollen i boxen och Heda möter med en halvvolley men boll över ribban. I minut 28 kommer Kevin in i boxens vänstra sida och trycker iväg vänsterbössan men bollen gick på fel sida av stolpen, synd bra chans. I minut 29 lyfter GIF en långboll som medför ett missförstånd i FIK och GIF får till ett avslut från snäv vinkel men boll någon meter över ribban. I minut 30 får Heda ett bra läge och trycker iväg bössan men inget mål då skottet tog i stolpen och någon sa att det blev en bula i stolpen efter bössan. I bland behöver man som fotbollsspelare jobba hårt i hemarbetet och det visade Erik i minut 34 då han bryter ett GIF-anfall med en fin glidtackling. I minut 38 tester Höijer ett inlägg mot Heda som möter med pannan men nicken går utanför. Nästa anfall gör GIF som avslutar med ett inlägg från vänster men Ludde i FIK-målet är med och bryter bollbanan på ett bra sätt. I min 40 är det GIF som anfaller men sista passet bryter Chrille på ett effektivt sätt. I min 41 får GIF en hörna som blev resultatlös då avsluatnde skott gick över. I sista spelminuten innan paus lyfter Kevin in bollen mot Höijer, som inne i boxen, möter med pannan och pang 1-0 efter en väldigt fin nick.
I andra gör FIK lite taktiska förändringar som ger resultat direkt då Kevin i min 46 spelar in bollen till Höijer som bredsidar in 2-0. I min 55 skapar FIK två fina anfall men inget mål men mål blir det i min 56 då Robin gör ett inspel från högerkanten som Eliott möter upp vid främre stolpen och i duell med mv trycker Eliott in bollen i nät, 3-0. I min 58 försöker GIF skapa farligheter och har ett avslut som tar i överribban. I min 60 bjuder FIK gästerna på en målchans men avslutande skott täcks av FIK-försvaret. I min 634 spelar Kevin en instickare till Höijer som går ifrån GIF-backen och avslutar sedan med att sätta bollen i nät bakom utrusande mv, 4-0 och Höijer gör hattrick. Några minuter senare är Kevin nära att utöka ledningen men lyftet över mv går snöpligt i stolpen. FIK trycker på och skapar flera bra anfall b la i minut 76 men Aspens skott går över ribban. I min 79 skruvar Kevin bollen med vänsterfdoten men skottet gick i stoplen. I min 80 spelar Oscar fram Kevin som från ett bra läge spelar snett bakåt till Eliott men avslutet smet precis över ribban - synd bra läge. I min 83 har Kevin ett avslut som ser ut att gå i mål men bollen gick i ribban. Nästa anfall i matchen är Frövis och det är Jesper som vinner en duell och bollen går sedan in mot Eliott som nickstyr bollen i nät och 5-0. Några minuter senare kommer 6-0 och det är Kevin som blir målskytt på ett fint vänsterskott som letade sig in i målvakts högra hörn. I minut 88 har FIK 2 hörnor som båda blir farliga men inget mål. I min 90 gör Eliott hattrick (7-0) efter att Chrille nickat ned bollen inne i boxen som Eliott mötte med en halvvolley som satt fint i nät.

Frövi körde över gästerna i andra och puliken gav hemmaspelarna högt betyg enligt väldigt säkra källor.

Urklipp nedan från NA och Fredriks summaring av matchen:
– En trubbig och svängig första halvlek där vi låter Glanshammar ställa om på oss alldeles för enkelt. Vi pratade ihop oss och gjorde ett par taktiska förändringar inför andra och ytterligare 6 mål framåt. Ganska ohotad seger till slut och vi är förstås nöjda med lagets insats, kommenterade Frövis tränare Fredrik Nilsson.