19:00

Östansjö IF

Referat: Frövi IK - Östansjö IF

Vinst i seriepremiären
Frövi vaknade fredagen den 5 april med gräsmattorna fyllda av snö. Frivilliga fantastiska Frövi-bor ställde upp och efter många timmars "slit" var Fröjevis konstgräsplan spelbar när en bra domartrio startade matchen prick kl. 19:00.
- Ett stort tack till alla som hjälpte till att göra planen spelbar, guld värt för oss i Frövi IK!

Matchen startar och det visar sig direkt att Östansjö har en taktik att ligga lågt och hålla ihop sina lagdelar och gästerna gör det bra under matchen. Det är inte jättelätt att rulla upp lag som ligger tajt och lågt men Frövi-grabbarna är taggade och klarade uppgiften med högt betyg. Bollinnehavet under matchen uppskattas till 75/25 vilket speglar spelet och antal skapade chanser.

Östansjö får med sig en hörna i minut 5 som medför nickläge men inget mål, i övrigt så var det inga heta målchanser för gästerna. FIK:s första farlighet kom i spelminut 6 då Kevin gör ett högerinlägg mot Höijer som finns inne i boxen men bollen rullade lite för snabbt annars bra läge. I minut 11 rullar FIK runt bollen väldigt fint på offensiv planhalva där anfallet avslutas med ett skott från Robin men ett långt ben från hemmalaget sätter käppar i hjulet för målchansen. 2 minuter senare slår Adam ett inlägg till Höijer som möter upp med en läcker helvolley men boll över ribban. I minut 14 finns Heda inne i boxen och är nära att styra in bollen men back och målvakt avvärjer chansen. I minut 17 tar FIK ledningen (1-0) och målskytt är Johannes som tog vara på en retur efter ett avslut från Höijer - bra start för Frövi. Heda testar ett skott i minut 21 men en tå från gästerna styr bollen till en hörna som sedan blev resultatlös trotts farligheter inne i boxen. I minut 34 gör Höijer ett vänsterinlägg som Kevin möter med pannan, mv räddar och FIK får hörna. Höijer slår hörnan och i andra våg trycker kapten Calle in bollen i målvakts vänstra hörn och FIK utökar sin ledning till 2-0. Östansjös coach sa efter matchen att FIK var starka och vann rättvist, vilket b la Alex visade i minut 36 då han vann en stenhård och rättvis duell som fick publiken att jubla. i minut 40 rullar FIK upp ett av många bra anfall under matchen och detta anfall medförde frispark strax utanför s-linjen då Kevin kapades. Kevin tog själv frisparkern och får till en bra knorr på bollen men bollen gick på fel sida av ribban. Med två minuter kvar av första kommer 3-0 och det är Kevin som trycker iväg vänsterbössan och bollen sitter fint i målvakts vänstra hörn. 3-0 i paus = rättvist
I minut 51 kommer Kevin in i boxens högra sida och spelar snett inåt där flera FIK:are finns men inget mål på ett bra läge. I minut 55 har FIK ett bra läge att utöka sin ledning men Kevins nick tar i ribban. I minut 57 hakas Höijer på s-linjen när han är på väg att skapa ett friläge men ingen signal från domaren som väljer att fria. I minut 62 skapar FIK ett anfall som medför hörna. På hörnans 2:a våg får Kevin ett bra läge men bollträffen medför boll över ribban. I minut 68 spelar Höijer bollen in mot Eliott som finns i boxen med Östansjö får bort bollen och avvärjer ett bra FIK-läge. I minut 69 gör FIK en bra instickare som Höijer är nära att peta in i mål med mv vann duellen. I minut 75 har FIK ett bra läge att utöka sin ledning men Östansjö styr avslutande skott till en hörna. Jesper får ett bra nickläge på hörnan men inger mål då mv räddade nicken. I minut 77 testar Loui en instickare mot Höijer som finns i ett toppenläge men bollen smet förbi så tyvärr inget friläge. I minut 81 slår Höijer en fin crossboll till William A som spelar snett innåt till Oscar som inne i boxen avsluta med ett skott men inget mål på ett fint anfall då bollen täcktes på vägen mot målet. Nästa farlighet i matchen kommer i minut 84 då jesper gör ett inspel från högerkanten som Loui möter med avslutet täcks att ett ben från Östansjö. I minut 91 gör William A en instickare mot Höijer som kommer fri men då kom en signal för offside, säkert rätt avblåst men handlade om millimetrar. I minut 93 ropar Benny Gill (speaker) att dagens publiksiffra är 81 - stort tack för att ni kom trotts vinterväder. I minut 93 får Manuel ett bra avslutsläge inne i boxen men som så många tidiagre gånger täcker att långt ben skottet. Sista chansen i matchen får Höijer men nicken i minut 95 smet retligt över ribban.

Vi bör nämna att när Östansjö försökte anfalla så stoppades de effektivt av ett starkt FIK-försvar och de gånger man lyfte in långbollar i boxen så var FIK-keepern Ludde säkert ute och plockade ned bollarna på bästa sätt.

En rättvis seger med 3-0 byggd på ett starkt kollektiv i Frövi