14:00

Frövi IK

Referat: Latorps IF - Frövi IK

Vinst mot seriekollegan Latorp i årets andra träningsmatch
Bortamatchen mot Latorps IF spelades hemma på Fröjevis konstgräsplan. Matchen flyttades pga isig konstgräsmatta i Latorp (vilket inte gjorde oss något). Coach Fredrik hade tagit ut en trupp om 19 spelatre som alla fick speltid i matchen.
Matchen slutar med vinst för Frövi med 2-1 efter 1-1 i paus.

Vi skriver inget längre referat i och med träningsmatch men här kommer några rader...
I spelminut 9 får Latorp göra matchens första mål efter lite slarv av FIK i egna boxen. Snöpligt men FIK fortsätter med att spela efter sin spelmodell. FIK har ett antal bra anfall men kvitteringen dröjer till spelminut 22 då Oscar gör 1-1. Målet kommer till efter ett mönsteranfall där Jesper väggar med William A och sedan kommer in i boxens högra kant och spelar sedan in bollen till Oscar som inne i målområdet trycker in bollen i nätet - hög klass på detta FIK-anfall. Efter målet och innan paus har FIK många bra anfall men tyvärr inga fler mål så 1-1 i paus.
I andra blir det inte samma fart i spelet men det finns chanser åt båda håll och vi måste nämna att Ludde i FIK-målet gär några bra räddningar. FIK har chanser att avgöra matchen och tillslut kommer segermålet som kom i minut 85 och det började med en FIK-omställning som slutar med att Kevin kommer in i boxens vänstra sida och Kevins vänsterfot placerar bollen fint i målvakts vänstra hörn och 2-1 till FIK.

Vi noterar med glädje att coch Fredrik gav ungdomsspelaren Joakim speltid i andra halvlek och 16-åringen visar att det finns god tillväxt i Frövi som bådar gott inför framtiden.