15:00

Frövi IK

Referat: Nora BK - Frövi IK

Bergslagsderbyt slutar oavgjort
Det blev en spännande och publikvänlig match på Norvalla där Nora BK och Frövi IK delade på poängen efter 4-4. Glädjande lockade matchen många åskådare och träläktaren på Norvalla var välfylld. Nora hade matchen till ära lyckats få ihop sponsorer som bjöd alla på kaffe, festis och bulle vilket var väldigt uppskattat och väldigt fint gjort av Nora och sponsorer.

Matchen var inte är den mest välspelade matchen i årets div 4 men den var spännande och målrik. I spelminut 8 rullar FIK upp ett väldigt fint anfall där Adam spelade ut till Kevin som gör ett högerinlägg som Alex möter med bredsidan och gör matchens första mål men tyvärr dömdes målet bort då assisterande domare hittade en offside. FIK fick en ny chans att näta i spelminut 26 då Johannes nyttjar ett Nora-misstag. Johannes får chansen i ett 1 mot 1 läge, dribblar förbi backen och trycker iväg ett högerskott som letar sig in i mål och ledning till Frövi (0-1). Nora kvitterade efter 2 minuter på ett skott, lite till vänster inne i boxen, där bollen letade sig in i Luddes högra hörn. 5 minuter senare tappar FIK bollen på egen planhalva och hemmalaget får chansen och kommer in i boxens högra sida och får med sig en straff efter en fällning. Straffen förvaltas och Nora leder med 2-1. Det dröjer till minut 53 tillls nästa mål och det är Frövi som kvitterade (2-2) efter en hörna som slogs av Eliott där målskytt blev Johannes efter en fin nick. 5 minuter efter kvitteringen kommer Kevin med fart på offensiv vänsterkant och hålls fast och får med sig en frispark i ett bra läge. Kevin tar själv frisparken och skruvar in den i första hörnet och ledning FIK (2-3), väldigt fin frispark. I minut 78 kvitterar Nora (3-3) efter en fin språngnick på ett högerinlägg. 2 minuter senare fälls Kevin på offensiv högerkant och får med sig en frispark. Loui lyfter in frisparken och i samband med en nickduell får Frövi en hörna. Gurra skruvar in hörnan mot mål och skruven blir perfekt och bollen letar sig in i bortre hörnet och FIK tar ledningen (3-4). I minut 82 får Nora en frispark på offensiv vänsterkant, frisparken lyfts in i boxen och det blir tilltrasslat framför mål och en Nora-spelare petar tillslut in bollen i nät och 4-4 på resultattavlan vilket blir slutresultatet.

Poängen för Frövi i kombination med övriga resultat i Närke Allsvenskans omgång 21 medför att FIK slutar på övre halvan av tabellen oavsett resultat i sista omgången som spelas 7 oktober. Att komma på övre halvan som nykomlingar är klart godkänt - bra jobbat grabbar!