20:00

Frövi IK

Referat: Svea FF Örebro - Frövi IK

Vinst mot Svea
Närkes Allsvenska (div 4) startade höstsäsongen torsdagen den 10 augusti med match mellan Svea FF och Frövi IK. Matchen som hade planerad avspark 20:00 på Sörbyvallens konstgräsplan i Örebro försenades pga dubbelbokning av planen så när domaren blåste igång matchen stod klockan på 20:18. Blev lite mörkt i slutet av första men som tur var gick belysningen igång på Sörbyvallen kl. 21:00
Svea testar ett skott en bit utifrån i minut 2 som Ludde i FIK-målet plockar väldigt enkelt. Två minuter senare kommer hemmalaget upp på högerkanten och testar en instickare men Ludde är med och plockar upp den rullande bollen. I minut 7 försöker Svea anfalla på vänsterkanten men stoppas effektivt av Alex i FIK-försvaret. Matchens första hörna kommer i minut 8 och det är Svea som fick chansen men hörnan blev resultatlös. I minut 11/12 får FIK två hörnar och vid hörna två kommer ledningsmålet (0-1) och det är Runa och Alex som går upp i luften, viner nickduell med flera motståndare, och bollen letar sig in i i ena hörnet och målskytt registreras som Alex som bedöms vara sist på bollen. I minut 13 får Svea ett inkast mitt på planen men inkastet kastas från fel plats och ställer FIK lite grann Det snabba inkastet medför att Svea får till ett skott från s-linjen som Ludde räddar på bästa sätt. I minut 16 testar Adam en crossboll mot Höijer, som finns i ett bra läge, men bollen når tyvärr inte fram då det var ett bra FIK-läge. I minut 17 visar Erik sina försvarsstyrkor då han avvärjer ett anfall från Svea. Brytningen medför en omställning för FIK som avslutas med ett högerinlägg från Höijer men tyvärr rinner bollen förbi alla i boxen. I minut 20 försöker Svea bryta sig in i boxen men Alex gör en glidtackling av högsta kvalite och avvärjer hemmalagets anfall. I minut 21 gör Runa ett vänsterinlägg som Jesper direktstyr men inget mål då mv gör en bra räddning. I anfallets 2:a våg får Jesper ett bra nickläge men återigen räddar mv och boll till hörna. Erik skruvar in hörman i målområdet och Runa möter med pannan men boll retligt utanför stolpen. I minut 27 rullar FIK upp ett bra anfall som avslutas med ett inlägg från Wille A men inlägget som går in i boxen styrs bort av Sveas försvar. I minut 28 försöker Svea bryta sig in i boxen men Kapten Calle är stark och stoppar effektivt försöket. Minuten senare testar Wille A en instickare mot Manuel som är nära att få ett friläge men Svea lyckas tåa bort bollen i sista sekund. Nästa chans blir Frövis då man fick en hörna som blev farlig men inget mål. I minut 33 sätter Alex upp bollen till Wille A som får till ett högerinlägg men bollen når tyvärr inte fram till FIK-spelarna som fanns i bra lägen. I minut 39 gör Höijer ett inlägg från kanten som Jesper möter och när han skall vända bort sin motståndare får han får sig en tryckare och FIK vill ha straff men ingen signal från domaren. I minut 41 kommer Svea upp i ett anfall men inte det blir farligt visar Calle sina försvarsstyrkor och vinner två dueller. I minut 42 lyfter Svea in bollen i boxen men Ludde är med och går ut och plockar bollen. Minuten senare får FIK ett bra omställningsläge men Johannes lyft mot Höijer når inte fram, synd då det blivit ett friläge. I första halvleks sista minut får hörna som medför ett inlägg i 2:a våg som Ludde plockade ned på ett bra sätt. Ledning Frövi i paus
I minut 48 gör Höijer ett högerinlägg mot flera FIK-are i boxen (i bra lägen) men Svea lyckas på bort bollen. I minut 49 gör Calle en bra brytning och sätter fart framåt och spelar sedan fram Jesper som kommer fri men då kom en signal för offside. I minut 50 rullar FIK upp ett bra anfall men Svea lyckas tåa bort bollen inne i boxen i duell med flera FIK:are. I minut 56 får hemmalaget en fri spark några meter in på off. p-halva. Frisparken lyfts in mot mål och Ludde styr bollen till en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 59 jublar FIK-publiken då Höijer snurrar upp 3 motståndare och gör sedan ett bra inlägg men tyvärr får Svea bort bollen. I minut 60 spelar Jesper bollen till Runa direktstyr med vänsterfoten men boll strax utanför. I minut 62 får FIK en bra omställningschans som avslutas med att Runa gör en instickare mot Höijer som är nära att få en toppenchans men mv lyckades nå bollen före. FIK får ett bra frisparksläge i minut 63 men skottet går i muren och i 2:a våg testar Jesper ett skott som gick strax utanför. I minut 67 kommer Höijer in i boxen och det blir farligt men inget mål. I minut 69 spelar FIK fin fotboll som medför att Gurra kommer in i boxen och får till ett skott som mv räddar. I minut 70 spelar Höijer in instickare till Runa som är nära att runda mv men mv hinner på bollen. I minut 74 spelar Johannes fram Gurra som kommer fri inne i boxen och avslutar med ett skott som letar sig in i mv:s högra hörn och FIK utökar sin ledning (0-2). Tre minuter senare kommer Höijer med fart på vänsterkanten och spelar in bollen i boxen och det blir fraligt och lite trassligt framför mål och på en retur bredsidar Runa in bollen i nät och FIK utökar sin ledning (0-3). I minut 81 fälls Lagerträd och FIK får frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen av Gurra där Oscar är nära att få till en farlig styrning men boll till inspark. Minuten senare frispelas Holmen som kommer in i boxens högra sida och knuffas i ryggen när avslutande skott skall komma, FIK vill ha straff men ingen signal. I minut 83 spelar Oscar en instickare till Gurra som är nära att göra sitt andra mål men mv vinner duellen. Svea får en frispark i minut 86, ca 10 m utanför s-linjen och Svea slår frisparken i FIK-muren och får sedan till ett skott som gick en bit utanför. I minut 88 spelar Oscar fram Lagerträd som är på väg att få ett friläge men ett långt ben hos hemmalaget avvärjer farligheten. I matchens tredje tilläggsminut lyckas Svea reducera (1-3) då man kom in i boxen och avslutande skott letar sin in i vänstra hörnet. Det sista som händer i matchen är att Manuel vinner en härlig och tuff duell på högerkanten och visar sin styrka mot flera Svea-spelare.
FIK vinner en bra kamp med 3-1 vilket sett med FIK-ögon är rättvist.