Frövi IK

Referat: Örebro SK Söder - Frövi IK

Vinst på Grönpepparparken
När vi anländer till Grönpepparparkens möts vi av en gräsplan av bästa skick och en bra plan i kombination med ett bra väder och mycket Frövi-folk runt planen gav förutsättningar till en härlig fotbollskväll. - Stort tack till alla FIK-supportrar som stöttar FIK.
Första anfallet i matchen kommer i spleminut 1 och det är Johannes som lyfter in en boll mot Kevin som kommer in i boxen men ÖSK får bort bollen. I 3 minut testar FIK en instickare mot Kevin och Runa men ÖSK lyckas avvärja FIK-chansen med en lång tå inne i egna boxen. I minut 6 får ÖSK en frispark på offensiv högerkant. Frisparken lyfts in i boxen där Wille M går upp och nickar bort bollen. I minut 8 kommer Alex på högerkanten och spelar in bollen till Kevin som spelar vidare till Runa som testar ett skott som sedan hemmalaget täcker i sista sekund. I minut 10 gör Loui en fin framspelning till Kevin som kommer fri med målvakt och hemmalagets målvakt har inga andra val än att fälla Kevin utanför straffområdet och FIK får frispark i ett bra läge. (Mv utvisad). Johannes testar bössan vid frisparken, mv gör en bra räddning och sedan är Stoffe nära att peta in returen men återigen räddning av mv. I minut 15 får ÖSK till en omställning som medför att de får en hörna som blev resultatlös. Wille M gör en fin cross i spelminut 17 och Alex är nära att komma loss inne i boxens högra kant men ÖSK får bort bollen. I minut 21 får ÖSK till en omställning och testar en djupledsboll men Ludde i Frövimålet är med och går ut och rensar bort bollen. I minut 24 får ÖSK en frispark i ett bra offensivt läge. Frisparken skruvas mot mål men går i överribban och ut och vi noterar att Ludde hade full kontroll över skottet och bollbanan. I minut 26 spelar Alex en instickare till Runa som dribblar förbi back och avslutar med ett skott som mv räddar. Minuten senare kommer Kevin in i boxen som testar en instickare som ÖSK styr bort till hörna. Hörnan slås in i målområdet och det blir farligt och tilltrasslat men ingen lyckas peta in bollen. I minut 32 rullar FIK ett bra anfall som medför att vi får ytterligare en hörna som tyvärr blev resultatlös. Minuten senare lyfter Erik in bollen i boxen där Alex finns i ett bra läge men mv är första på bollen. I minut 35 får ÖSK till en kontring men Wille M är stark i försvarsspelet och vinner man mot man duellen. I minut 37 kommer Alex på högerkanten och spelar in till Runa som möter med bredsidan men boll retligt över ribban. I minut 39 rullar FIK upp ett bra anfall men avslutande inlägg plockas ned av mv. I minut 40 får ÖSK en frispark på offensiv planhalva. ÖSK testar ett direktskott på frisparken som Ludde enkelt plockar i skopan. I minut 44 visar Alex styrka och rutin då han i försvarsspelet vänder bort en ÖSK:are på bästa sätt. I minut 45 spelar Kevin fran Runa som kommer in i boxens vänstra kant. Runa fintar ned MV och lyfter sedan bollen mot öppet mål men bollen smet över ribban, synd bra läge i första halvleks sista chans. 0-0 i paus.
FIK ändrar lite spelstrategi i andra och ökar tempot i matchen vlket ger resultat i minut 49 då Johannes på egen planhalva spelar Oscar som tar några meter och spelar sedan en diagonalare till Runa som kommer in boxens högra kant. Runa är kolugn och vänder bort back och sedan lägger en macka mot bortre där Loui tar ned bollen och sedan elegant placerar bollen i nät och ledning FIK (0-1 i ett skolboksanfall). Två minuter senare spelar Runa snett bakåt till Kevin som trycker till men skottet täcks till hörna som sedan blev resultatlös. Loui sliter och visar kämpaglöd i ett bra hemjobb i minut 53. Minuten senare spelar Oscar vägg med Stoffe och kommer in på högerkanten och får med sig en hörna som sedan medför en ÖSK-omställning som Johannes räddade upp via ett bra hemjobb. I minut 56 lyfter Calle en bra boll mot Oscar som kommer in i boxens vänstrakant och får med sig en hörna i avslutande duell med back. Det blev farligt på hörnan men inget mål. I minut 62 frispelar FIK Kevin med mv vinner avslutande duell. Två minuter senare kommer Runa in i boxen men mv är med och avvärjer ett bra FIK-läge. I minut 65 byter ÖSK in en spelare som i sitt första ingrepp i matchen gör en hockeytackling mot Wille M som får med sig en frispark som var solklar. I minut 67 har Kevin bollen på högerkanten och spelar in bollen till Stoffe som möter med högerfoten och får till en bollbana av hög klass och bollen letar sig in i målvakts högra hörn och FIK utökar sin ledning till 0-2. Två minuter senare är FIK att utöka sin ledning på ett avslut från Runa men en back på mållinjen lyckas få bort bollen. I minut 74 vrickar Manuel elegant fram bollen till Kevin som får till ett avslut från boxens högra sida men mv styr skottet till hörna. Jesper möter hörnan med pannan men nicken strax över ribban. I minut 72 frispelas Kevin men inget mål då mv vann duellen. I minut 80 spelar Jesper fram Kevin som från högerkanten gör ett inlägg som Runa möter med pannan men nick precis över ribban. I minut 82 gör Eliott en fin crossboll som Oscar elegant vrickar vidare till Alex som kommer fri men inget mål då avslutet gick i ribban. I minut 83 visar Manuel lugn och rutin då han vänder bort en motståndare på bästa sätt. I minut 85 spelar Wille A fram Alex som med styrka får med sig en hörna. Jesper möter hörna med en bredsidevolley men boll utanför. I minut 90 spelar Wille M till Wille A som gör en instcikare till Kevin som får ett bra läge att utöka ledningen men mv vann avslutande duell. Matchens sista chans får ÖSK i en omställning men inget mål så för tredje matchen i rad håller FIK nollan via starkt och stabilt försvars- och målvaktsspel.
En rättvis och stabil 2-0 seger i en härlig fotbollskväll