Woodys FC

Referat: Frövi IK - Woodys FC

Skönt att vara igång
Premiärmatchen för säsongen spelades hemma på Fröjevis konstgräsplan lördagen den 25 februari.
Lördagen började tidigt för spelare, ledare och andra fantastiska Frövibor som slet hårt under förmiddagen med att göra planen spelbar. Var ett enormt arbete som gjordes och de spelare som var där tidigt var nog lite möra när matchen blåstes igång men dubbla pass visar på styrka. Det var svårspelat på vissa ställen på planen men det blev bättre och bättre för varje minut matchen spelades och förutsättningarna var lika för båda lagen.
Första farligheten i matchen blir Frövis och det är i spelminut 4 det blir farligt när Kevin slår in en hörna mot främre stolpen där Johannes försöker styra in bollen men gästerna lyckas avvärja farligheten, I minut 9 lyfter Holmen in en boll i boxen som ser ut att medföra en målchans för Kevin men det kommer tyvärr en avblåsning för offside. Två minuter senare rullas FIK upp ett fint anfall som avslutas med skott från Höijer men fin räddning av gästernas målvakt. Minuten senare kommer Höijer in i boxens vänsterkant och lyfter in bollen, där flera hammaledare finns, men Woody´s målvakt lyckas fånga bollen. I minut 16 får FIK till ett farligt högerinlägg men bollen förbi alla så inget mål. Oscar smiter igenom gästerna försvar i minut 17 och är nära att ge FIK ledningen men målvakt räddar, Oscar fångar upp returen och spelar till Johannes som trycker iväg en bössa som smiter utanför målvakts högra stolpe. . I minut 19 får Höijer ett bra läge att näta men återigen en bra räddning från gästernas målvakt. I minut 23 bryter FIK Woodys uppspel som medför att Höijer sedan får ett farligt avslutsläge men inget mål då mv räddar. Det dröjer till spelminut 24 innan gästerna får sin första heta chans och den sätter man i nät (0-1) och det blir mål på ett inspel från vänsterkanten som medför att en anfallare får vända om inne i boxen och placerar sedan bollen i nättaket. Wille M krigar på vänsterkanten när klockan tickat upp till 26 spelade och försäker sedan få fram en djupledsboll men bollen rullade lite hårt annars hade det kunnat blivit farligt. I minut 27 visar Eliott upp en fin passningsfot och spelar fram Holmen som kommer med fart på högerkanten men ett bra inlägg avvärjs av gästerna. I minut 28 kommer Woody´s på offensiv vänsterkant och ett inlägg medför att en hemmaspelare olyckligt styr in bollen i FIK-målet och ett självmål ger gästerna ledningen med 0-2. I minut 33 är FIK nära att reducera men Höijers avslut räddas av en bra målvakt (gästerna bytte mv i paus). I minut 37 är det snabba omställningar då FIK först får en hörna som blir farlig men inget mål och sedan snabb omställning av gästerna som FIK försvaret avvärjer och det blir en FIK-omställning som blir farlig men sista pass i boxen blir för hårt så farligheten blir resultatlös.
0-2 i paus
Frövi får en bra start i andra och reducerar i minut 47 och det är Kevin som vräker iväg en bössa från straffområdslinjen som letar sig in i målvakts vänstra hörn och det står 1-2 på resultattavlan. Hamodi får assistpoängen efter att ha klackat bollen till Kevin. I minut 50 testar Erik ett skott från vänsterkanten som räddas av målvakt som sedan medför att Alex kommer i andra våg på högerkanten och får med sig en hörna. Erik slår hörnan mot bortre där Jesper nickar ned bollen till Hamodi som trycker iväg en volley och bollen sitter i målvakts vänstra hörn (snyggt) och FIK har kvitterat, 2-2. I minut 54 blir det farligt på en hörna för Frövi och Alex är nära att näta men inget mål. Minuten senare testar Jesper ett skott en bit utifrån men boll över ribban. I minut 60 kommer Woody´s första anfall i andra men högerinlägget lyfts en bit över ribban. Dan kommer in i boxens högerkant och går förbi back och spelar sedan snett bakåt till Hamodi som får ett fint läge men avslut strax över ribban - bra läge för Frövi att ta ledningen. I minut 67 testar Kevin ett skott en bit utifrån men boll över ribban. I minut 69 slår Erik en frispark mot nålvakts bortre kryss som målvakt tippar till hörna. Erik slår hörnan mot bortre där Hamodi finns och Hamodi gör sitt andra mål då han bredsidar in bollen i nät och ledning 3-2 till FIK. I minut 72 gör Aspen i FIK-målet en bra benräddning men sedan lyckas gästerna slå in returen och det är kvitterat, 3-3. i minut 75 jublar publiken glatt då Aspen bjuder på en fin Nord-fint av högsta klass. I minut 80 stämplas Jonas och FIK får frispark på offensiv planhalva. Erik lyfter in frisparken i boxen men mv är med och går ut och boxar bollen. I minut 81 kommer gästerna i ett anfall men Aspen är med och är först ut på djupledsbollen. I minut 82 sliter Manuel till sig bollen och testar sedan en instickare som kunnat medfört målchans men bollen rullar lite hårt så ingen FIK-chans. I minut 84 lyfter Höijer in ett högerinlägg som medför att Jesper får ett volleyläge inne i boxen men inget mål på chansen. FIK får en frispark i ett bra läge i minut 85. Kevin och Jesper står vid bollen och sedan trycker Kevin iväg bössan men bollen strax över ribban. I spelminut 87 får FIK till ett toppenläge då Hamodi kommer fri på vänsterkanten, mv rusar ut, och spelar sedan till Höijer som elegant rullar in bollen i nät men då kommer en offside-signal som var väldigt tveksam. Minuten senare kommer Alex med fart på högerkanten och gör ett inlägg som avvärjs med handen av en Woody´s-spelare men ingen signal från domaren när FIK ropar på straff. Sista chansen i matchen får Kevin som får ett bra läge inne i boxens vänstra kant men sista touchen blir lite lång så mv reder ut situationen.

En helt okej första match för säsongen även om vi sätt till spel och chanser borde ha vunnit med några mål.