00:00

Kungsörs BK

Referat: Frövi IK - Kungsörs BK

Förlust mot Kungsörs BK
Det blev en svårtspelad match hemma på Förjevi när FIK gästades av div 4-laget Kungsörs BK. Vädrets makter öppnade snöportarna någon timme före matchen så konsgräsmattan var till viss del vit och lite hal under matchen.
Kungsörs BK får en drömöppning i matchen och genom en instickare skapar man ett friläge i minut 4. Ludde i FIK-räddar friläget men returbollen slås i mål och 0-1 till gästerna. FIK blev lite tagna på sängen och är inte alla med i början av matchen och i minut 7 kommer 0-2 efter att FIK slarvat i uppspelet från försvaret som resulterade i ett skott från s-linjen som letade sig in i Luddes vänstra hörn. I minut 10 rullar FIK upp ett anfall som medför ett inlägg från högerkanten som blir farligt men KBK lyckas tåa bort bollen till en hörna som blev resultatlös. I minut 16 får gästerna ett friläge som man förvaltar på ett bra sätt och 0-3. I minut 18 spelar Oscar fram Kevin som kommer in i boxens vänstra kant, flera FIK:are finns inne i boxen men Kevins inspel täcks i sista sekund annars bra läge för FIK att reducera. Minuten senare förlorar vi en duell på egen planhalva som medför ett friläge för KBK. Ludde räddar friläget men returen hamnar hos en KBK-spelare som enkelt kan lyfta in bollen i öppet mål och 0-4. KBK har några chanser att utöka sin ledning men FIK har också några anfall som mycket väl kunnat medfört en reducering b la i minut 39 då Johannes spelar fram Höijer på vänsterkanten men tyvärr redde KBK ut situationen. Ytterligare en chans för FIK att reducera innan paus var i minut 44 då Gurra passar till Johannes som testade högerbössan men målvakt gjorde en bra räddning och styrde ett bra skott till en hörna som blev resultatlös.
FIK är naturligtvis inte nöjda i paus utan pratar ihop sig och är överens om att spela bättre i andra halvlek och det gjorde man. Det var stor skillnad i andra och FIK skapade ett farligt anfall direkt i inledningen som medförde att KBK pressas inne i boxen och sedan får FIK en hörna. Jonas får ett bra skottläge i hörnas 2:a våg men skott över ribban. I minut 47 kommer Hamodi in i boxen och spelar vidare till Johannes som får ett bra läge men mv vann duellen. Eftef flera bra FIK-anfall så får vi en kalldusch så vi slarvar i ett uppspel ( i minut 54) och KBK tackar med att göra 0-5. I minut 59 visar FIK att det finns mycket bra fotboll i laget och det är Jesper som spelar fram Oscar som är nära att bryta sig igenom inne i boxen men målvakt gick ut och lyckas tåa bort boööen som hamnar hos Gurra som sedan fälls starx utanför s-linjen. Gurra tar frisparken och placerar bollen fint i målvakts vänstra hörn och FIK har reducerat, 1-5. 4 minuter efter FIK:s reducerring får vi ytterligare en chans att näta då Oscar spelade snett bakåt till Jesper som tryckte iväg en högerbössa som smet utanför målvakts högra stolpe. I minut 64 skapade KBK en omställning som blev farlig men Ludde gör en bra räddning på avslutet. I minut 66 får FIK ett bra omställningsläge och det är Kevin, Hamodi och Johannes som skapade ett bra läge men målvakts räddade avslutet från Johannes. I minut 67 lyfter Gurra in en boll i boxen där Hamodi finns men mv vinner man mot man duellen. I minut 72 slarvar FIK på egen planhalva efter ett eget inkast som medför att KBK kan utöka sin ledning, 1-6, genom ett skott som letade sig in i målet. Minuten senare slår Wille M en fin crossboll mot Isak som är relativt ren på högerkanten men på den hala plan stack bollen iväg... synd...bra läge för FIK. I minut 75 kommer KBK med fart på vänsterkanten och är på väg att skapa en farlighet men Stoffe och Eliott i FIK-försvaret reder ut situationen. I minut 80 får FIK en hörna som Hamodi slår mot Oscar styr hörnan vidare och det blir farligt men KBK lyckas sedan få bort bollen. I minut 84 får en KBK-spelare rött kort efter att medvetet försökt skada Oscar, som ej hade boll, genom en kraftig stämpling. I slutet av matchen kommer Linus in i boxens vänstra sida och är nära att få ett friläge men en tå hos KBK lyckas peta bollen till en FIK-hörna. I hörnans andra våg får Kevin ett bra skottläge men bollen täcks av KBK så inget mål i matchens sista chans.