19:00

Frövi IK

Referat: SMÅ IF - Frövi IK

Frövi vinner den svåra bortamatchen mot hemmastarka SMÅ IF
Frövi tar 3 poäng i bortamatchen mot SMÅ IF som spelades på Tingstavallen i Stora Mellösa. Förlusten är årets första på hemmaplan för SMÅ IF så visst är det starkt att ta 3p på deras hemmaborg.

Frövi inleder starkast och får en drömstart i matchens inledning då man i spelminut 4 rullar upp ett fint anfall som avslutas med ett högerinlägg från Höijer. Bollen är på väg mot Runa men en back i hemmalaget lyckas få på en tå med resultat att bollen går in i målvakts vänstra hörn, ledning FIK 0-1. Två minuter senare är FIK nära igen att skapa en målchans då Manuel gör en fin instickare mot Kevin som kommer in i boxens vänstra sida men en back i hemmalaget lyckas avvärja i sista stund. I spelminut 10 rullar FIK upp ett fint och farligt anfall men Höijers inspel mot Runa lyckas hemmalaget avvärja med ett långt ben i absolut sista sekund, annars hade det med stor sannolikhet rasslat i nätet. I speminut 14 får SMÅ till en omställning men det blir inga farligheter då sista passet är malplacerat. I minut 15 lyfter Johannes ett vänsterinlägg mot bortre stolpen och där möter Anton upp med pannan men inget mål då målvakt räddar nicken. SMÅ kommer i ett anfall i minut 16 som avslutas med ett vänsterinlägg som skruvar sig mot mål men Ludde i FIK-målet är säker och boxar bort bollen. I minut 17 vänder en anfallare i SMÅ om i straffområdet och testar ett skott som går en bit utanför. TVå minuter senare fiskar Kevin upp bollen efter slarv i hemmalaget och Kevin kommer fri med målvakt men inget mål då målvakt vann duellen. I minut 20 lyfter SMÅ in bollen i boxen men Ludde är alert och går ut och greppar säkert. Ili vinner en duell två minuter senare och tar några snabba steg och vräker sedan iväg en bössa som tyvärr gick utanför målramen. När klockan närmar sig 24 spelade min så gör Runa ett fint instick till Kevin som går in i straffområdet och fälls sedan av utrusande målvakt och FIK får straff. Ludde stegar fram till straffpunkten och lurar målvakt åt ena hållet och placerar bergsäkert bollen i andra hörnet, härligt 0-2 på resultattavlan. Tre minuter senare är FIK nära att utöka ledningen då Runa spelar fran Johannes som spelar snett bakåt till Höijer som avslutar med ett direktskott men målvakt gör en fin benparad och boll till en Frövi-hörna. Hörnan slås och i andra våg testar Jesper en cykelspark som målvakt lycka tippa till en hörna som sedan blev resultatlös. Ili är en svårstoppad spelare och det märktes i spelminut 27 då ända sättet att få stopp på Ili var att ta till en ful kapning som medförde ett gult kort. Efter halvtimmen spelade är Runa nära att näta men avslutet inne i boxen räddas av målvakt. Nästa farlighet är Frövis och den kommer i minut 33 då Anton spelar Runa som från högerkanten spelar in bollen mot Höijer men en tånagel i SMÅ lyckas avvärja ett toppenläge för FIK. SMÅ får med sig en frispark på offensiv planhalva i minut 37 som lyfts in i boxen men FIK har inga problem att avvärja situationen. I spelminut 42 spelar FIK fin fotboll där flera FIK:are är med i spelet innan anfallet avslutas med ett skott från Johannes men boll över ribban. I minut 45 kommer SMÅ in i boxen men FIK-försvaret är med och reder ut situationen. Frövi ledning med två mål mot noll efter halva matchen.
I minut 49 är FIK lite passiva i den defensiva zonen och SMÅ får lite enkelt avsluta med ett skott som Ludde räddar men en hemmaspelare är först på returen och bollen sitter i nät och reducerar till 1-2. I minut 50 får FIK med sig en hörna efter ett bra anfall men hörnan blir resultatlös. Spelet går lite fram och tillbaks och det dröjer till minut 55 då nästa farlighet kommer och den är Frövis då Runa kommer in i boxen och spelar vidare till Manuel som är på väg att få till ett farligt skott men ett ben i SMÅ täcker bollen. I minut 56 dribblar Ili 2 man och har ett bra skottläge men spelare vidare till Holmen som är på väg att trycka dit bollen men då kom en signal för offside. I minut 57 kommer Kevin in i boxen men blir hårt uppvaktad och FIK vill ha straff men ingen signal. I minut 58 får Runa ett bra läge men skottet går strax utanför. I minut 61 kommer SMÅ in i boxen men det blir aldrig farligt då sista passet slarvas bort. I spelminut 63 spelar FIK till sig en hörna som slås mot Johannes som trycker till med pannan men boll strax över ribban. Ludde har inga problem att rädda ett avslut som SMÅ får till i minut 64. I minut 65 spelar Erik fram Kevin som kommer in i boxens vänstrasida och testar ett skott som målvakt räddar. I minut 66 lyfter SMÅ in en frispark i boxen som Ludde enkelt plockar ned. I spelminut 68 får FIK till ett väldigt bra läge men sista passet blir lite för hårt, synd bra läge. I minut 72 får Runa ett bra skotläge men en bra målvakt i hemmalaget räddar. I minut 75 hittar Oscar fram med en passning till Kevin som avslutar med ett skott som målvakt räddar. Minuten senare lyfter SMÅ in bollen i boxen men Ludde är med och går ut och plockar bollen. I minut 78 gör Ili en instickare mot Kevin men SMÅ avvärjer en bra chans för FIK. Med 9 min kvar lyfter SMÅ in bollen i boxen men som många gånger tidigare i matchen är Ludde med och går ut och greppar bollen. I minut 38 krigar Oscar och Jonas till sig bollen på mitten och boll sedan till Runa som frispelar Kevin men utrusande målvakt vinner duellen. Två minuter senare kommer ytterligare ett friläge för Kevin men får inte till avslutet efter en tuff tacklig från utrusande målvakt, kanske straff men svårt att säga från kanten. Sista fem bevakar FIK matchen och säkerställer att inte SMÅ kan få till några farligheter utan säkerställer att man får med sig tre härliga poäng hem till Frövi.