Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Frövi IK Herrar Fotboll

Följ

Herrar Fotboll

Följ oss för uppdateringar
Följ
Frövi IK
Fotboll
Herrar Fotboll
Tabell
Lag M V O F P
1 Glanshammars IF 7 5 2 0 17
2 FC Assyriska Örebro 7 5 0 2 15
3 Frövi IK 7 4 2 1 14
4 Örebro SK Söder 7 2 4 1 10
5 Vivalla SK 7 3 1 3 10
6 Mariebergs IK 7 2 1 4 7
7 Lillån FK 7 1 0 6 3
8 Latorps IF 2 7 1 0 6 3

Match

Vivalla SK

4 - 5
Vivalla ballonghall
23 januari 2022
16:30

Frövi IK

Referat

Referat: Vivalla SK - Frövi IK

3p till Frövi i publikvänlig match
När vi anländer till Ballonghallen i Vivalla tas vi emot av en värdinna som hälsar oss välkomna och tilldelar oss ett omklädningsrum. Ballonghallen i Vivalla har en futsalplan av fullstora mått vilket gav båda lagen möjligheter att rulla en fin futsal. När domarna blåser igång matchen visar hemmalaget direkt att de är spelskickliga och att de kommer inte att vika ner sig mot Frövi som inför matchen ligger trea i tabellen medans Vivalla SK ligger på 4:e plats.
Första chansen i matchen kommer i första spelminuten och det är hemmalaget som får till ett farligt inspel i boxen med FIK lyckas avvärja chansen. FIK:s första farlighet kommer i spelminut 3 då vi trycker på inne i boxen efter en hörna, det blir lite tilltrasslat nära mål, men vi lyckas inte peta in bollen. I spleminut 4 spelar vi fram Kevin som kommer med fart mot utrusande målvakt där målvakt vinner duellen, väldigt bra FIK-läge. Minuten senare rullar Vivalla upp ett anfall som medför att vi gör en bra backbrytning och får till en farlig omställning som avslutas med ett skott av Eliot men målvakt räddar. I spelminut 7 testar Vivall ett skott som Frövi täcker till hörna. Hörnan blir resultatlös och bollen hamnar hos Kevin som lyfter från egen planhalva till Runa, som finns högt upp på planen. Runa tar ned bollen, titar upp, spelar vidare till Johannes som bredsidar in bollen i nät, ledning FIK, 0-1. Minuten senare är vi nära att utöka ledningen efter att Oscar gjort en fin brytning och spelar fram Shafici som kommer fri med målvakt men en back som jagar Shafici fäller honom på straffområdslinjen och FIK får en frispark. Johannes testar ett skott på frisparken som blir farlig men inget mål. Vivalla rullar fin futsal och har några riktigt bra futsallirare men FIK står upp och gör en väldigt bra laginsats. I minut 11 gör vi återigen en bra brytning i försvaret och sedan spelar vi fram Hamodi som är själv med målvakten men tyvärr vinner målvakten duellen. I matchminut 12 är Johannes och Runa uppe i anfallet och skapar en farlighet som Vivalla avvärjer och gör en snabb omställning som medför att de får frisparl på straffområdslinjen. Frisparken slås i mål och ställningen är 1-1. Båda laget fortsätter att skapa chanser och nästa mål kommer i minut 16 och det är hemmalaget som tar ledningen (2-1) efter ett skott från straffområdslinjen. Nästa mål är Frövis och det kommer i spelminut 20 då vi gör en snabb omställning som medför att Runa och Johannes kommer två mot en. Runa går till höger, drar med sig backen, spelar bollen parallellt där Johannes finns och Johannes gör inga misstag utan placerar iskallt bollen i nät och det står 2-2. 2-2 i paus får ses som rättvist
Vivalla gör 3-2 direkt i inledningen av andra via ett hårt långskott. I matchminut 24 testar hemmalaget ett skott men Hannes i FIK:s mål gör en bra benparad. Hemmalaget utökar till 4-2 i matchminut 25 då ett stenhårt skott från högerkanten letar sig upp i bortre krysset. I spelminut 28 plockar Hannes upp bollen efter ett Vivalla-anfall, Hannes ser att Runa finns fri högt upp på plan och kastar direkt. Runa tar ned bollen och placerar sedan bolen otagbart i målvaktens bortre hörn och FIK har reducerat och ställningen är 4-3. Två minuter senare får Shafici ett bra skottläge men bollen smiter retligt utanför. Frövi kvitterar i matchminut 33 efter ett skott av Kevin där bollen går som en raket upp i nättaket - härligt 4-4. Vivalla fortsätter att skapa och har en hel del boll där flera individuellt spelskickliga spelare försöker skapa men FIK är starka och stabila i sitt försvarsspel och hemmalaget lyckas inte göra några fler mål i matchen. Oscar bryter bollen fint i försvaret och spelar fram Shafici i matchminut 37 med en tå i hemmalaget lyckas avvärja en farlig FIK-chans. Shafici spelas fram när det endast är två minuter kvar av matchen och kommer i ett bra skottläge och är iskall då han trycker iväg en högerbössa som letar sin i i målvaktens högra hörn - ledning FIK 4-5. Vi är väldigt nära att utöka vår ledning då Kevin kommer fri i slutet av matchen men en bra målvakt i Vivalla lyckas styra bort bollen som smiter precis utanför stolpen.
Frövi vinner och tar 3p i en väldigt bra futsalmatch med bra lagprestationer av båda lagen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Gustav Runström 1 1 3 0 0 4
Johannes Halvardsson 1 2 0 0 0 2
Kevin Sjöholm 1 1 0 0 0 1
Shafici Isse Ibrahim 1 1 0 0 0 1
Eliott Adamsson 1 0 0 0 0 0
Erik Lind 1 0 0 0 0 0
Mohammed Mahmod Sultan Al-Amir 1 0 0 0 0 0
Oscar Hultman 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Hannes Eriksson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng