11:45

Frövi IK

Referat: Glanshammars IF - Frövi IK

Oavgjort mot Glanshammar får ses som rättvist
FIK får första heta chansen då vi får en frispark på offensiv planhalva. Johannes tar frisparken och trycker iväg ett skott som går i stoplen, synd väldigt nära ett ledningsmål redan i andra spelminuten. I tredje spelminuten gör vi ett inspel mot Adnan som kommer i ett fint offensivt läge men utrusande målvakt hinner precis före Adnan. Värt att nämna är att Adnan är endast 14år gammal och gör sin första seniormatch och har en lysande framtid framför sig. GIF får sin första farliga chans i matchminut 5 men skottet räddas av Ludde i FIK-målet. I spelminut 6 rullar FIK upp ett bra anfall där Kevin spelar bollen till Johannes som hittar vidare med en fin passning till Adnan som testar ett skott som medför en hörna som sedan blir resultatlös. GIF gör en spelvändning i minut 7 som medför en farlighet men Ludde gör en foträddning på avslutande skott. I matchminut 8 trycker vi på i ett farligt anfall som avslútas med att GIF:s målvakt tar bollen och gör ett snabbt utkast som medför att kontring för GIF som i andra våg medför 1-0 till GIF. Två minuter senare testar GIF ett långskott som letar sig in i nät och det står 2-0 till hemmalaget. Minuten efter målet kommer Jonas i ett bra läge på högerkanten och testar ett skott som smiter precis utanför målvaktens vänstra stolpe. I minut 12 testar Erik en vänsterbössa som smiter förbi målvaktens högra stolpe. FIK trycker på och skapar ett farligt anfall i minut 13 men avslutande skott täcks av en tå i hemmalaget. I minut 14 testar GIF ett skott från ett bra läge men skottet går högt över. Oscar spelar fram en fin boll mot Eliot i minut 15 men målvakten rusar ut och vinner duellen mot Eliot. Ludde räddar ett bra skottläge från GIF i spelminut 16. I minut 17 skapar FIK ett farligt anfall men avslutningen från Adnan går utanför. Oscar kommer på högerkanten och gör en instickare mot mål men bollen siter förbi alla - synd farligt FIK-läge. GIF har sista farligheten i första men FIK lyckas få bort bollen i en tilltrasslad situation framför målet. 2-0 till GIF i paus.
FIK gör lite taktiska ändringar i paus och lyfter sitt spel i andra. Första farligheten FIK skapar är i minut 22 då Oscar spelar fram Iliar som kommer i ett bra läge men skott strax utanför. GIF testar ett skott i anfallet efteråt men skottet går högt över. Nästa anfallet är Frövis och det är Kevin som nästan kommer loss på högerkanten men gIF lyckas avvärja ett farligt FIK-läge. I minut 24 spelar Jonas fram Hamodi som testar ett skott men målvakt är med och räddar. Erik hittar fram till Oscar i minut 25 som lobbar över målvakt men tyvärr går bollen i ribban - nära men ej mål. GIF rullar upp ett anfall som avslutas med ett skott i spelminut 27 men avslutande skott högt över. I samma spelminut hittar Jonas fram med en passning till Johannes som vänder upp strax utanför straffområdslinjen och trycker iväg ett skott som räddas av GIF-målvakten. Minuten senare räddar Ludde ett bra skottläge från GIF. Nästa anfall är Frövis och ett fint spel av FIK medför reducering till 2-1 och det är Hamodi som blir målskytt efter fins förarbete av Kevin och Eliot. I minut 30 får GIF en frispark på offensiv planhalva. GIF testar ett skott på frisparken men bollen en bit utanför FIK-målet. I minut 31 gör Johannes en snabb vändning i ett offensivt läge och testar ett skott men målvakt räddar. I minut 32 vräker Kevin iväg ett skott från högerkanten som medför att bollen ligger på mållinjen men boll aldrig över så tyvärr inget mål men väldigt nära. I minut 33 gör FIK en snabb omställning som medför att Erik och Kevin kommer i ett två mot ett läge men avslutande skott räddas av en bra hemmamålvakt. Hamodi får ett väldigt bra läge att kvittera men bollen går tyvärr över - väldigt bra läge. I minut 36 spelar Hamodi fram Johannes som förvaltar chansen med att göra 2-2 och FIK har kvitterat. Nästa chans är GIF:s men skottet från en frispark på offensiv planhalva går högt över. I spelminut 39 rullar FIK upp en fint anfall som avslutas med ett inspel från Eliot till Oscar som finns på straffområdslinjen. Precis när Oscar skall trycka iväg ett vänsteravslut fälls han bakifrån och FIK får frispark på linjen. Johannes ställer upp sig vid bollen och GIF ställer upp hela fyran i muren. Johannes tar sats och går på kraft och bollen letar sig upp i krysset och FIK har tagit ledningen och det står 2-3. GIF tar timeout och domaren informerar att det återstår en minut av matchen. GIF satsar på ett jokerspel och när det spelat jokerspel i en minut och 30 sekunder lyckas de kvittera till 3-3. FIK tyckte nog att domaren borde ha blåst av för full tid före målet men men sånt är livet i futsalen. Efter målet spelas det ytterligare futsal i 30 sekunder men det blir inga fler mål utan en poänt till båda lagen.
Värt att notera är att FIK mönstrade ett ungt lag där 7 av 11 spelare är födda på 2000-talet där den yngsta endast är 14år gammal.