12:15

Mariebergs IK

Referat: Frövi IK - Mariebergs IK

Vinst för FIK i seriepremiären
Fjolårssäsongen i futsal blev inställd pga pandemin så det var extra spännande, väldigt roligt och stor förväntan när domaren blåste igång hemmamatchen mot Mariebergs IK. Matchen som spelades i Idrottshallen vid Fröviskolan samlade en större publik vilket FIK är väldigt tacksamma för. Domaren rapporterade 103 åskådare men exakt antal räknades aldrig men tror 103 var lite högt.
Matchens första målchans är gästernas efter en kontrng med avslutande skott går högt över Ludde i FIK-målet. I matchminut 3 får FIK en väldigt fin chans att ta ledningen då Erik vägspelare med Ili och sedan trycker Erik iväg ett skott som gästernas målvakt räddar. Minuten senare testar gästerna ett skott men Ludde i hemmamålet är med och räddar. I minut 5 tar FIK ledningen och det är Iliar som blir målskytt efter fint förarbete av Jonas och Eliot. 2-0 till Frövi kommer strax efter "ettan" och det är Johannes H som spelar fram till Kevin som elegant placerar bollen i nät. I minut 7 lyfter Ili fram en macka till Kevin med avslutande nick går ej på mål. Kevin väggspelar med Johannes H i minut 8 och väggspelet avslutas med ett bra skott men målvakt i Marieberg gör en fin räddning. Ungdomsspelaren Eliot som gör sin första seniormatch i futsal är på väg att bryta sig loss i spelminut 9 men dras i tröjan och får med sig en frispark som sedan blir resultatlös. I spelminut 10 gör Ludde en bra räddning på ett skott från gästerna. När klockan visar 11 spelade minuter så spelar Kevin och Ili fin futsal som avslutas med ett inspel mot Johannes H som är väldigt nära att tåa in trean men det fattades en skostorlek för att Johannes skulle nå bollen - väldigt nära mål. FIK har flera fina målchansar och är närmare ett tredje mål än att Marieberg gör sitt första. Efter 20 min står det rättvist 2-0 till Frövi.
Direkt i andra är FIK väldigt nära att utöka ledningen men Eriks inspel från kanten når inte fram till Johannes som var i ett toppenläge. I matchminut 22 testar gästerna en tåfjutt men boll högt över. I matchminut 24 missar vi lite i försvarsspelet som i övrigt var väldigt stabilt under hela matchen och det resulterar i ett reduceringsmål och ställningen är 2-1. Nästa farlighet är FIK:s men Hamodi får inte till avslutet efter framspel från Eliot. I minut 26 lyfter Jonas bollen mot Iliar som testar en volley från vänsterkanten men boll utanför. I minut 27 får Erik bollen på vänsterkanten och trycker iväg en bössa som letar sig in i målvaktens väsntra hörn och 3-1 till Frövi. Eventuellt touchade bollen Johannes med domare tilldömde Erik målet. Strax efter Frövis tredje mål får Jonas bollen på offensiv planhalva och gör några sidledes dribblingar och spelar sedan vidare till Eliot som kan placera in bollen i nät och FIk ledare med 4-1. Några minuter senare vänder Johannes om på strafområdslinjen och får till ett skott men målvakt räddar. Marieberg ändrar speltaktik med 5 minuter kvar och går över till Jokerspel och med hjälp av Jokerspelet lyckas man reducera till 4-2 med två minuter kvar av matchen som blir slutresultat.
En vinst med 4-2 i seriepremiären var rättvist och vi ger FIK högt betyg för en lagseger där samtliga spelare följde Dans matchplan från första till sista spark.