10:30

Reymersholms IK 1

Referat: Djurgårdens IF FF 4 - Reymersholms IK 1

Sanktan premiär hemma mot Reymers.
Vi ställer upp med 8 egna tjejer och 4 från vårt systerlag DIF F10-6. Solen skiner och vi är alla laddade att få komma igång och äntligen få spela fotboll på riktigt.
Första halvlek spelar vi lite avvaktande och låter motståndarna styra för mycket. Vi går bort oss enkelt i vissa lägen och det står ganska snart 0-2. Vi har ett gyllene läge till 1-1 men bollen ville inte slinka in. Inför andra halvlek bestämde vi oss för att hålla ut motståndarna och inte låta dem få rörelse på oss för mycket så vi tappar positioner och får jaga boll. Sen ville vi även arbeta med längre djupledsbollar och använda kanterna mer när vi var bollförande. Detta då motståndarna är väldigt fysiska och större än oss, så vi vill inte spela kortpassningar i mitten och tappa bollen där. Tycker tjejerna tar till sig direktiven på ett fantastiskt sätt och taktiskt dominerar vi andra och tredje halvlek. Vi kommer till några halvchanser men är en tåspets ifrån att göra mål. Motståndarna har en farlig chans på de två sista halvlekarna och gör 0-3 på ett fint långskott.
Även om resultatet blev en förlust är jag supernöjd med prestationen, framgöralllt med den taktiska dispositionen samt vårt försvarsarbete.
Gröna kortet gick till Louise och matchens kämpar blev Ebba & Rebecca.