Skultuna IS - Ekeby BK F0405 3-2 (1-0 1-0 1-2)

3-1 (66)
3-2 (73)

Matchreferat:

Match mot Ekeby BK på ett soligt Kvarnbacka och vi bjöds ikväll på en riktigt bra match.
Skultuna/Gideonsberg mönstrade idag ett nytt lag på planen som åter knappt spelat tillsammans tidigare men väl på planen så syntes detta inte speciellt mycket. Man hade eet riktigt bra prat med varandra ute på planen vilket hjälpte till att hitta fria ytor och att man samarbetade bra i försvarsspelet respektive anfallsspelet.

Matchen startade med ett tidigt mål vackert placerat i bortre burgaveln av mittbacken Tindra Sörell, framspelad av ordinarie ytterback Moa Törngren som för dagen spelade yttermittfältare. Efter målet hade hemmalaget det mesta av spelat och Ekeby kom knappt upp till halva planen. Spelet efter marken såg riktigt fint ut idag under hela matchen.
Trots bra spel och ett övertag skapades det inte så många möjlighet er till mål i den första perioden och 1-0 ledning i paus.

Den andra halvleken fortsatte med en fin press från hemmalaget och ett kombinationsspel som var riktigt roligt att se ikväll, efter en fin skvens kunde hemmalaget öka på till 2-0 genom duktiga Julia Jansson, förarbetet till målet var riktigt vackert och efter ett slitsamt arbete i boxen kunde Julia stöta in tvåan. I denna period skapade Ekeby ingenting utan fick koncentrera sig på försvarsspel. Dock endast ett mål och en 2-0 ledning inför tredje.

I halvlek tre kunde hemmlaget öka på till 3-0 redan efter tre minuter, åter ett väldigt vackert spel men ett turligt avslut som letade sig in i målet av Ida Grahn framspelad av Vilma Torseng. Här kändes matchen helt avgjord men Ekeby kom starkt tillbaka i matchen efter detta mål och gick på offensiven då de behövde trycka på framåt. Ekeby skapade flertalet vassa möjligheter till frilägen men duktiga Thea Fält gjorde några härliga räddningar. Dock skulle det med nio minuter kvar av matchen bli riktigt spännande. 3-1 reduceringen kom efter en oturlig passning som Ekeby snappade upp och kunde trycka in ett mål och när det återstog två minuter kom nästa reducering efter ett fint avslut och de sista två minuterna kändes onödigt spännande. Skultuna/Gideonsberg kunde dock andas ut och få med sig tre poäng ikväll, totalt sätt över matchen var den rättvis men det härliga med just fotboll är att vad som helst kan hända, En riktigt kul och bra match. Kul att se snacket, peppen och glädjen på planen. Grymt bra jobbat tjejer ikväll.