Västerås BK 30 F0405 - Skultuna IS F0405 3-3 (1-1 0-2 2-0)

3-3 (61)

Matchreferat:

Vårens sista match skulle egentligen ha varit vårens första match.

Vi åkte till Ringvallen med endast två avbytare då skador samt semestrar satte stopp för att spela med fullt lag.
Matchen startade i ett högt tempo på hemmalaget och BK30 hade bra bredd i spelet samt spelade aggressivt och fick ner vårt lag ganska djupt på egen planhalva de första tio minuterna av matchen och vi hade svårt att hänga med.
Ju längre halveleken gick så spelade vi upp oss och tog över spelmässigt men då kommer 1-0 till hemmalaget istället genom ett fint djupledsspel genom vår backlinje som inte hade tillräckligt med djup. Ebba Räms i Skultunamålet var chanslös på friläget denna gång. Minuten efter går vi till motattack och Wilma Karlsson laddar bössan och sjuter ett skott mot mål, en olycklig studs på motståndare gör att BK's målvakt är chanslös och det är kvitterat i matchen. Resterande del av halvleken är jämn och vi pratar i halvlek om vad vi kan förbättra och vi känner att vi kan spela bättre.

Direkt på den andra halvleken tar vi över matchen ordentligt och vi visar upp en härlig offensiv med flertalet fina anfallskombinationer, BK30 spelarna får mestadels freda sig och spela defensivt. Tillslut får vi en offensiv frispark utanför vänster straffområde. Wilma Karlsson kliver fram och går för ett inlägg i boxen. Åter går denna lite turligt på en BK spelare och matchens andra själmål är ett faktum, 2-1 till oss i Skultuna!
Tre minuter senare får vi äntligen göra ett spelmål, och vilket härligt mål vi bjuder på. Bollen går som på ett snöre genom laget och hittar tillslut ut till Ida Grahn som perfekt slår ett inlägg på bortre och där dyker Wilma Karlsson upp och gör mycket vackert 1-3 i matchen. Helt rättvist totalt sett spelmässigt.

Till den tredje halvleken så svänger matchen igen. Början av halvleken är ganska jämn med chanser åt bägge håll, vi fortsätter att spela offensiv fotboll, BK30 försöker med långa uppspel mellan våra backar samt inlägg från kanterna.
I den 51:a minuten kommer en liknande boll som ledningsmålet, BK30 spelaren skjuter in reducering till 2-3, men målet borde ha dömts bort för offside, den var solklar och man kan se på domaren att han dömt fel, men målet är ändå godkänt. Tio minuter senare kommer en mycket märklig situation, BK skjuter på distans och Ebba Räms räddar bollen men tappar den, bollen rullar mot mål men Ebba är på den igen och räddar bollen på mållinjen, tror vi, men domaren blåser för mål ? Han måste verkligen haft supersyn då han står placerad på halva planen. Våra spelare talar om för domaren att den ej var inne och då säger domaren att det var ett snyggt mål och ger en av våra spelare gult kort istället ?! Konstigt agerande kan man tycka. Och det var en sådan match, vi fick i princip inga domslut med oss utan vi fick verkligen jobba i motvind, all heder för tjejerna som orkade kämpa med endast två avbytare idag.

Vi hade som sagt en del tur, men i slutändan en hel del otur. I slutet forcerade vi för ett segermål och vi hade även ett friläge i slutet som BK's duktiga måkvakt räddade, så ett oavgjort resultat var nog rättvist ändå men det känns otroligt tråkigt att en domare skall avgöra på detta sättet, han var verkligen inte bra idag men det var de bägge laget på planen.

Matchens spelare:

*** Wilma Karlsson
** Ida Grahn
* Elvira Peterson

Vi slutar på en tredje plats i serien efter fyra segrar, två oavgjorda och endst en förlust.
En jämn och bra serie var det då de flesta lagen kunde slå alla kändes det som och vi gratulerar vännerna i Gideonsberg till serieseger. Glad midsommar önskar vi ledare och spelare i bästa Skultuna IS F0305.