Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skultuna IS Flickor 0305

Följ

Flickor 0305

Följ oss för uppdateringar
Följ
Skultuna IS
Fotboll
Flickor 0305
Tabell
Lag M V O F P
1 Skiljebo SK F03 1 1 0 0 3
2 Västerås IK F0304 0 0 0 0 0
3 Skultuna IS F0304 1 0 0 1 0

Match

Skiljebo SK F03

5 - 0
Hamre Konstgräs 11-manna
12 september 2017
18:30

Skultuna IS F0304

Referat

Referat: Skiljebo SK F03 - Skultuna IS F0304

Vi ställer upp i DM F14 i hopp om att få lite extra matchträning på 11-manna inför nästa år. Få lag blir anmälda och vi får Skiljebo SK F03 i lottningen. Vi ser fram emot matchen, det blir ju ett ypperligt tillfälle att se hur vårat försvarsspel som vi jobbade med under hela våren fungerar mot ett riktigt duktigt F03 lag. Skiljebo ställde för dagen upp med ett rent 03 gäng förutom två stycken 04or.
Skultuna ställde upp med 6st 03or, 5st 04or, 3st 05or och 1st 06a.
Vi hade ett bra uppsnack där vi repeterar pratet som vi hade i måndags. Vi pratar om hur vi vill att matchen ska se ut och hur vi vill att vi jobbar tillsammans. Vi var förberedda på att vi skulle få försvara oss en del, därför tryckte vi extra mycket på vad vi ville skulle ske när vi kom upp i anfallszonen.
Uppvärmningen är sjukt fokuserad, med en hel del glädje så vi får en grymt bra start inför matchen. Tjejerna är lite nervösa och det är bara bra, då vet vi att vi är fokuserade och laddade.


Matchen startar i ett betydligt lugnare tempo än vi trodde, vi lyckas stänga dem utanför vårat straffområde. De försöker anfalla på kanterna men känns inte som att dem hade någon större plan med det, för där tog det faktiskt stopp. Skiljebo spelade runt våra yttrar då vi inte lyckades komma ihop med ytterback och ytter (vilket funkade suveränt i andra halvlek). Det positiva är att när de väl kommer runt och hamnar på kantpositionerna så stannar våra motståndare upp, de försöker utmana men kommer inte förbi. De försöker lägga inlägg och det blir lite rörigt men det är inga jätteheta chanser som uppstår. De försöker byta kant för att skapa ytor när vi förflyttar oss. Vi flyttar över fantastiskt bra och vi fortsätter att stänga ytorna för våra motståndare. Skiljebo blir frustrerade och deras tränare börjar skrika på sina spelare. Vi får dem frustrerade tack vare vårat spel.
Tror det tar 20 minuter innan dem har en boll som studsar deras väg i straffområdet och sen rullar retsamt in i målet. Absolut inte oförtjänt men ett tråkigt sätt at släppa in målet på när vi kämpat så väl.
Innan målet så har vi haft lite problem att få fast bollen på offensiv planhalva då vi inte hittar rätt på den stora planen (inte alls konstigt eftersom vi spelar på en mindre 9-mannaplan) men med tiden så kommer vi med mer och mer. Innan halvtiden så lyckas inte vi ledare hålla ner tiden på bytena så det blir lite trötta ben och med hjälp av slumpen och ett bra tryck så lyckas Skiljebo trycka in två bollar till.

Halvtid och tjejerna är nöjda, vi är nöjda med hur första halvlek har sett ut, defensivt. Vi pratar om hur vi ska kunna göra för att få upp vårat spel på den offensiva delen av planen. Få till lite längre anfall och vi kommer fram till att fylla på lite mer, att orka fylla på även från backlinjen. Att hålla ett tålamod när vi kommer upp i planen också vilket medför att vi inte får ha så bråttom med den avgörande bollen. Defensivt så pratar vi om att försöka få ytterbackarna lite närmare yttrarna när de kliver upp och sätter press. Tjejerna pratar lite om matchen också och vi kommer fram till att det inte alls är några landslagsspelare på andra sidan vilket det nästan lät som vissa stunder när man hörde tjejerna prata tidigare under veckan.

Andra halvlek: Vi kommer ut hungriga och höjer automatiskt våran presslinje utan att prata om det och kommer högre upp med hela laget. Det blir betydligt mer spel på mittplanen än innan. Vi lyckas alltså höja spelet trots att vi redan spelat 40 minuter och möter ett motstånd som är vana att springa på alla dessa ytor. Tack vare att vi kommer högre upp i försvarsläget så ger vi Thea mer yta att jobba på bakom backlinjen, flertalet gånger är hon ute och spelar bort bollen när Skiljebo försöker med sina längre bollar. Vi vinner även bollen högre upp vilket gör att vi lyckas få igång ett rull på bollen högre upp i banan. Vi får igång kombinationer men har svårt att komma hela vägen ner. Under andra halvlek rullar det in två bollar till bakom Thea som gör ett suveränt jobb matchen igenom!
Efter matchen så står vi alla där med ett leende på läpparna och är stolta över våra prestationer.
Varför är vi nöjda med våran insats? För att vi låter fokuset ligga på prestationerna istället för på resultatet. Vi tar det vi gör bra och pratar om vad vi kan göra bättre och utvecklar det. Men vi fortsätter fokusera på våra prestationer och inte på resultatet. Ur egen tro så är jag rätt säker på att just det fokuset har en hel del att göra med våran utveckling som fotbollslag under året som varit.

*** Spelet på nya positioner, Moa T kliver in som innermitt och imponerar, Otto som vanligtvis huserar på backen gör ett hästjobb på innermittfältet hon med, Elvira briljerar tillsammans med resterande backlinje som mittback,

** Pratet på planen, från sidan hör vi Thea dirigera backlinjen, vi hör Filippa och Elvira dirigera innermitt och ytterbackar, vi gör innermittarna dirigera varandra och yttrarna.. Så sjukt vackert att höra
* Hur ni visar vilket fantastiskt duktigt fotbollslag ni är. Hur disciplinerade ni kan vara och stänga ett lag som Skiljebo SK matchen igenom. Ut med bröstkorgen och var stolta över er själva!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Astrid Jonsson 1 0 0 0 0 0
Elin Bergsten 1 0 0 0 0 0
Elin Smevold 1 0 0 0 0 0
Elvira Peterson 1 0 0 0 0 0
Emina Haaga 1 0 0 0 0 0
Engla Söderström 1 0 0 0 0 0
Filippa Gislerud 1 0 0 0 0 0
Ida Grahn 1 0 0 0 0 0
Ida Vestman 1 0 0 0 0 0
Matilda Hellström 1 0 0 0 0 0
Melisa Canolli 1 0 0 0 0 0
Moa Törngren 1 0 0 0 0 0
Ottilia Hokkanen 1 0 0 0 0 0
Sara Abshir 1 0 0 0 0 0
Sara Svahn 1 0 0 0 0 0
Tindra Sörell 1 0 0 0 0 0
Wilma Karlsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Ebba Räms 1 0 0 0 0 0 0 0
Thea Fält 1 0 0 19 5 0 0 0
Tilde Fält 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng