Skultuna IS F03 - Västerås IK F03-04 Svart 2-5 (0-2)

1-2 (37) Wilma Karlsson (Hanna Häggkvist)
1-5 (57)
2-5 (68) Tilde Fält (Sara Svahn)
2-6 (71)

Matchreferat:

Det var ett fantastiskt vackert höstväder imorse inför matchen på Kvarnbackavallen mot serieledarna Västerås IK.
Ett motstånd vi brukar ha jämna fighter med, och där det ibland är målsnålt, eller målrikt i matcherna.

Inför denna match visste vi att det skulle bli tufft, och därför var det ett hårt jobb som gällde idag samt att ha roligt och peppa varandra. Vi förlorade senast med 0-1 i våras mot detta lag så idag hade vi en möjlighet att störa VIK.

Matchen började väldigt jämnt, ett ställningskrig på planen, där SIS stog upp bra, men där VIK hade ett snabbt och bra passningsspel. Tyvärr så kom 0-1 i den 10:e minuten efter ett oturligt självmål, dock inget som märktes utan tjejerna peppade varandra vidare i matchen. Efter ca 14 minuter kom 0-2 efter ett vackert anfall av motståndarna.

Nu fanns det två vägar att gå, det ena var att bryta ihop och tappa humöret eller så var det att bita ihop och köra.
Tjejerna valde alternativt två, nu jäklar körde dom. Sista kvarten så spelade Skultuna ut Västerås. Man hittade fina kombinationer ut på kanterna och spelade sig igenom VIK. Man skapade dessutom tre riktigt vassa mäjligheter som kanske borde ha gett utdelning två gånger. Riktigt kul att se.

I paus pratade vi om att fortsätta i samma takt som vi avslutade 1:a halvleken. Tjejerna var med på noterna.
En reducering kom efter två minuter efter ett fint anfall där bollen gick som ett snöre igenom VIK laget. Hanna Häggkvist passade till Wilma Karlsson som tryckte in bollen otagbart till 1-2. Sedan tog Skultuna över igen, men ett 1-3 mål kändes snopet efter anfall i mitten av VIK. SIS fortsatte att trycka på, men efter 1-4 efter ett otagbart skott utifrån så börjades det hängas lite huvuden, snacket inom laget blev lite annorlunda direkt. Men vi gav ändå inte upp, resultatet kändes inte helt rättvist ändå. 1-5 kom ändå i minut 57, då kändes det avgjort. Dock så skulle Skultuna få göra ett mål till. Sara Svahn tryckte loss på högerkanten och fick på ett bra skott som VIK målvakten lämnade retur på, Tilde Fält dök upp satte 2-5 i minut 68:a. Äntligen ett kämpamål ! Domaren hade sedan problem med klockan och lät spelet rulla på, 2-6 kom i minut 71 efter ett kanonskott utifrån, helt otagbart. I minut 73 så blåste domaren av matchen.

Resultatmässigt så var Västerås klara segrare, de var snabbare och bättre totalt sätt, men vi ledare är ändå väldigt nöjda med våra tjejer som aldrig ger upp, stundtalös kan vi spela bra fotboll även mot bättre lag, så vi tar med oss det positiva, resultatet är oviktigt, den fortsatta utvecklingen är viktigare.

Tack VIK, domare och föräldrar för en trevlig fotbollsförmiddag, ny match imorgon.