Referat: Gideonsbergs IF F04 - Skultuna IS F03/04

Gideonsbergs IF F04 - Skultuna IS F03/04 1-1 (0-1)

Skott: 6-10
Hörnor: 8-6

Matchreferat:

Vårsäsongens sista match, en match som gällde en kamp om seriesegern.
Förutsättningarna var enkla, vinst lika med serieseger, oavgjort eller förlust topp 3.
Oavsett hur det skulle gå i matchen så kunde vi konstatera att vi gjort en jättebra vår i 7-manna. Men tjejerna ville såklart ge järnet och gå för seger.

Vi pratade innan matchen om att spela med hög press, att vinna 1:a och 2:a bollarna och gå på mycket avslut då gräsmattan var aningen ojämn. Vi skulle spela tight bakåt och stänga av Gideonsbergs fina passningsspel.

Skultuna går ut och gör en kanon 1:a halvlek. Man vinner de flesta bollarna på mitten och har ett snabbt anfallsspel.
Man skapar ett gäng möjligheter till att ta ledningen direkt, men Gideonsberg har en riktigt bra målvakt.
Tillslut i den 28:e minuten så tar bortalaget ledningen efter en vunnen boll på mitten som går upp till "target" anfallsspets Felicia Hellberg, som sedan passar vidare till en av matchens bästa spelare Elvira Peterson som sedan drar till ett kanonskott utifrån och som borrar sig in i vänster hörn. Riktigt fint mål. Det är det sista farliga som händer. 0-1 i mål, 4-8 i skott och 3-4 i hörnor.

Vi pratar i halvlek om att fortsätta spela snålt bakåt och ställa om när vi får möjligheter i anfall, att spela enkelt och inte bjuda motståndarna på enkla mål. Precis så spelar vi också i den andra halvleken som är otroligt jämn.

Gideonsberg försöker gång på gång spela igenom vår baklinje, men det lyckas man aldrig med även om det känns farligt varje gång. SIS backlinje agerar riktigt bra hela matchen. Bägge lagen skapar dock massor av möjligheter, men de flesta skotten går utanför målet, eller så plockar bägge de duktiga målvakterna upp bollarna.

Men så i den 50:e minuten så skapar GIF en av sina många hörnor i den 2:a halvleken (totalt 5st) och det uppstår kalabalik i Skultunas straffområde. Bollen studsar fram och tillbaka och tillslut så trycker hemmalaget in en kvittering.

Sista tio minuterna så trycker bortalaget på för att försöka vinna matchen, och skapar 1-2 hyfsade lägen, men matchen slutar oavgjort. En riktigt bra och jämn match med två lag som verkligen krigar för sina lagkamrater. Ett rättvist resultat.

Dessvärre räckte resultatet till en 3:e plats i serien, 1 poäng bakom toppen. Men vi ska ändp vara otroligt nöjda med vår placering. Det visar att vi är riktigt bra när vi spelar mot vår egen åldersklass. Bra jobbat tjejer !