Referat: Arboga Södra IF F03-04 Gul - Skultuna IS F03/04

Arboga Södra IF F03-04 Gul - Skultuna IS F03/04 3-4 (1-2)

0-1 (3) Sara Svahn (Elvira Peterson) HÖRNA !
1-2 (29) Wilma Karlsson (Elvira Peterson)
2-3 (42) Sara Svahn (Wilma Karlsson)
2-4 (43) Ottilia Hokkanen (Matilda Hellström)
3-4 (48)

Matchreferat:

Höstsäsongens sista seriematch spelades i Arboga. Ett lag vi vann molt i våras med klara 3-0.
Idag var det en solig höstdag och vattenplaning i gräsmattan. Skultuna var taggade för match.

Matchen idag var en av de tuffaste denna säsong, Arboga var bra, hade ett fint passningsspel men körde otroligt hårt i närkamperna. Detta tycker vi i Skultuna är trevligt, det ska vara tufft på fotbollsplanen. Idag var dock domaren inte riktigt med på noterna, allt var tydligen tillåtet. Men så är det inom fotbollen, domaren sätter nivå på matchen och spelarna rättar sig efter det. Inga kostigheter egentligen.

Skultuna började piggt och skapade några lägen direkt och fick en hörna. Denna förvaltades direkt i den 3:e minuten av Sara Svahn. Fint assisterad av Elvira Peterson. 1-1 kom efter ca 20 minuter efter halvslarv i SIS försvaret, också detta efter en hörna. Matchn stog sedan och vägde lite. 1-2 till SIS kom i den 29:e minuten efter ett vackert anfall på hägerkanten. Elvira Peterson drev upp från sin backplats och spelade in fint i boxen där Wilma Karlsson placerade in bollen till bortaledning. Detta stog sig halvleken ut.

I halvlek pratade vi om att hålla humöret uppe och inte ge efter i närkamperna när vi inte fick frisparkar med oss, samt att vi var tvugna att ta vara på de få möjligheter som skulle komma. 2-2 kvitteringen kom direkt efter ett hårt skott utifrån.
Kändes lite surt och onödigt. Men 3-2 ledningen kom till SIS efter ytterligare ett vackert anfall. Sara Svahn nätade för andra gången efter fint pass från Wilma Karlsson. 2-4 kom direkt minuten senare efter en målvaktsmiss. Bollen rullade mellan målvaktens händer och in mellan benen. Matchen kändes avgjord. Men Arboga kom igen. 3-4 var åter ett långskott, otagbart. Mycket snyggt. Matchen levde igen. Skultuna slet på med alla spelare och lyckades hålla tätt och vinna den sista seriematchen för året. Serieledning just nu, men troligen en placering på 2:a till 3:e plats känns riktigt bra för oss denna höst. Bra jobbat alla tjejer ! Vi är otroligt stolta över er. //Ledarna