16 september 2023
17:00

Essviks AIF

Storseger mot Kraftfull

Kraftfull började lovande och hade tagit ledningen om inte Michel Sjödal i Essviksmålet svarat för en dubbelräddning vid ställningen 0-0.
I stället var det Jonathan Åhlin som i den 19:e minuten kunde bryta dödläget och i slutet av halvleken utökade Anton Johansson i en annars spelmässigt jämn första fyrtiofemma.
I inledningen av den andra prickade först Ludvig Leman Uppling in 0-3 och minuten därpå kom även fyran, ditsparkad av William Åsenlund.
Därefter vräkte Mahmoud El Assir ut vad han tyckte om domarinsatsen och fick rött kort som svar och strax innan timman höll sig Anton Johansson framme och nätade fram till 0-5.

- Vi var inte på topp i första, mest enmansshower, men i andra började vi spela fotboll och låta bollen göra jobbet och jag tror samtliga nio mål var rena spelmål. Trist att Kraftfull lade mer energi på att skrika på domaren och varandra än att ängna sig åt själva fotbollen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Tremålsskytten Jonte Åhlin och passningskungen William Åsenlund, fem assist och även ett mål idag, kungar i Essvik.