Växjö BK

Referat: Emmaboda IS - Växjö BK

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
I Fredags hade vi en tidig seriefinal mot Växjö BK hemma på IP.
I matchinledningen är väl Växjö det lite " hetare" laget och med avspark i ryggen lägga lite tryck på vår planhalva med en hörna som resultat.
Vi äter oss in i matchen och tar över ganska rejält efter 15 min spel och skapar fina lägen.
Efter 25 minst får vi utdelning genom Ronja som fullföljer sin brytning ganska högt upp i plan och får en yta där ett fint väggspel med Shaida resulterar i mål. Det blir ängsligt i bortalaget som tar en "mini" time-out. Det hjälper dock inte då vi fortsätter med det vi är bra på,hög press och snabba bollerövringar.
4 min senare ringer det igen och Sandra gör 2-0 med Joel inblandad . Resterande av halvleken så jämnas spelet ut.
I andra halvlek så kommer båda lagen ut med energi men efter C:a 10 min tar Växjö hand om taktpinnen och börjar trycka på samtidigt som vi själva inte håller spelet tillräckligt högt uppe i planen och blir låga i lagdelarna.
2-1 kommer inte helt ologiskt i min 60. Efter denna reducering höjer vi oss rejält och är på gång igen med press,snabba pass till spelare med farten uppe. I 66 min får vi hörna och helt perfekt slagen då gör inte Era något misstag på Joels hörna. Vi har läget under kontroll och det böljar fram och tillbaka i högt tempo .
Sedan händer det något i matchminut 76 . En reducering till 3-2 som godkändes fast att Lina hade skopat in bollen och slås ur händerna på henne. Efter denna situation så är vi ängsliga och kommer tillbaka i gamla synder och blir åter låga i lagdelarna . Växjö flyttar upp mer spelare och trycker på . Vi lyckas freda oss till min 88 då Växjös kvittering kommer. Slår vi ut match och resultat så är ett kryss ett rättvist resultat men ändå väldigt tråkigt pga hur deras reducering gick till. Alla sliter och får godkänt såklart men ett extra plus till Joel denna match / Ledarna .