19:00

Nättraby GoIF

Referat: Emmaboda IS - Nättraby GoIF

Denna match börjar vi väldigt bra där vi flera gånger pressar högt och får tag i bollen av ett lite trögstartat Sjöstaden.
Vi hade ett högt bolltempo där det var många som ville ha bollen i ett tidigt skede. Vi fick också utdelning direkt efter bara 2 minuter, trodde vi i en sekund innan vi såg att domarna vinkat av det för offside.

Det var en hög press där vi tog bollen som sen Emelie J dribblade lite för att sen lägga en bra boll till Moa T som hann före deras back och målvakt och tjippade in bollen. Men vi fortsatte spela bra i större delen av hela matchen, det var bara att vi mötte ett lite för bra motstånd denna gången.

Men första halvlek är vi med lite mer periodvis, men vi möter spelare som alla är lite bättre och starkare individuellt som gör att vi hela tiden spelar under tidspress då deras spelare löser de små detaljerna bättre än oss samtidigt som vi går bort oss lite ibland, men det är inte pga slarv utan mest på att de har bättre spelare.

Sjöstaden gör 2 mål i 24 och 29 min, det första slår de in på retur efter ett skott där vi står och tittar medans deras spelare går mot mål. Det andra var tyvärr ett lite för enkelt mål som vi tappar in, lite tungt då vi gör det så bra men så är det i div.1.

Men vi har en bra känsla inför den andra halvleken, men tyvärr så släpper vi till 2 mål redan i 49 och 52 min som helt dödar matchen. Det första försöker vi pressa upp i ryggen på deras anfallare men hon vänder då bort oss och blir helt fri och gör ett snyggt mål. Deras 4:e mål kommer efter en frispark som går i ribban där deras spelare får bollen till sig och kan slå in den i öppet mål nästan.

Men i den 54:e min så fick vi göra ett skönt mål som hjälpte oss att hålla uppe energin resten av matchen. Det är Ronja som dribblar väldigt snyggt på mitten och slår sen en perfekt boll i djupet till Ellinor som kommer fri med deras mv. Men mv kommer ut bra och räddar bort bollen, men Ellinor kommer först på den, vänder upp mot mål och ser Emelie Z komma i full fart och slår en bra passning som Emelie stöter i mål.

Sen gör Sjöstaden ett avslutande 5-1 mål i 80 min, men vi gör det så bra vi kan tycker jag ändå. Känns lite konstigt att bara känna mig nöjd med spelarnas prestationer när vi förlorar, men jag tycker vi denna match utför på en högre nivå än vad vi brukar lyckas med och då har vi gjort det bra även om vi förlorade mot ett bättre lag helt enkelt.

Jag är riktigt nöjd med alla spelarnas prestationer, många gjorde det riktigt bra, vi fick här möta ett lag som jag tycker håller bäst nivå av dem vi mött tillsammans med Rosengård. Och det är kanske inte här vi ska ta våra poäng.
Lite extra beröm ger jag ändå till Linnea S, Emelie J, men framförallt Moa B som var tillbaka efter sin mammaledighet för första gången fått start och detta var en match som passade henne bra.

Nu tar vi ledigt i midsommar, tränar söndag och måndag för att sen ta emot grannen Färjestadens GoIF på onsdag för en viktig match. Glad midsommar på er alla.