3 juli 2021
14:00

Emmaboda IS

Referat: Eskilsminne IF - Emmaboda IS

Vi mötte ett klokt spelande Eskilsminne i lördags, det var inte det bästa laget vi mött men däremot kändes det som det smartaste då de allt som ofta tog det enklaste beslutet, de hjälpte varandra bra och de sårade oss hårt så vi fick jobba hårt hela matchen. Men vi gör återigen en helt okej match, problemet är att våra prestationer behöver vara bättre än okej för att vi ska kunna mäta oss i Div.1.

Första halvleken var ändå rätt jämn, visst vi fick jobba hårdare än vad våra motståndare gjorde men vi var med bra i matchen. Vi har några bra halvchanser som vi inte får till riktigt, medans Eskilsminne skapar några riktigt bra chanser i slutet av halvleken, men vi håller emot, trodde vi! För i sista minuten så får de en hörna som de lobbnickar och som går in i mål precis perflet uppe i ena krysset via stolpen, det målet kom olägligt.

Vi pratar ihop oss i paus där vi ska försöka fortsätta hålla uppe spelet, men på 5 min så släpper vi in 2 mål och känslan var att nu blir det svårt. Det var 2 snygga nickmål som vi släppte in, så det var inget slarv och inget misstag utan det var 2 snygga mål helt enkelt.

Men vi lyckas samla ihop oss bra hela matchen ut, vi gör även 2 väldigt snygga mål där Sandra kommer runt och slår in bollen som hamnar hos Alice som tar ner den och skjuter in den vid ena stolpen. Det andra är ett bra inlägg från Shaida som Emelie Z snyggt nickar in utifrån straffområdet, väldigt snyggt.

Med 7-8 min kvar så skapar vi sen 2 rejäla målchanser att reducera till 4-3 vilket kunde fått lite nerv i matchen. Men tyvärr så bränner vi båda dessa chanser och istället så kan Eskilsminne göra ett mål i slutminuten till 5-2.

Jag tycker vi håller uppe en bra stämning, vi försöker göra vårt bästa att hitta nya och bättre lösningar på vårt spel, vi stöttar varandra bra i gruppen fast vi får resultaten emot oss. Så känslan är väldigt bra vilket är en orsak till att vi som grupp verkar hantera detta poängfattiga del av vår tid tillsammans på ett väldigt bra sätt.

Som lag var vi okej, vi hade vissa som kände sig lite sega men vissa gjorde det riktigt bra. Vi hade en 16-årig debutant (från start) i Vera Elmstrand, hon fick jobba hårt i försvaret men hon gjorde det på ett jättebra sätt. Alice S gjorde sin bästa insats på länge vilket glädjer mig lite extra då hon fått jobba hårt för det.

Vi tar nu 2 veckors ledighet för att sen starta igång träningen den 19 juli igen. Sen börjar vi höstsäsongen den 31 juli då vi tar emot Eskilsminne hemma, vi ses väl då?

På bilden ser vi Mathias Claesson som återigen var på plats för att heja på oss med sin snygga tröja!