21 augusti 2020
19:00

Runsten-Möckleby IF

Referat: Emmaboda IS - Runsten-Möckleby IF

Vi spelade en väldigt jämn match mot ett starkt och stabilt R/M. Vi hade ett litet övertag i första halvlek kändes det som, men det var R/M som hade mest kontroll över den andra tyckte jag.

Vi hade en hel del bra lägen att skapa riktigt bra lägen för oss, men antingen slarvade vi bort dem eller försvarade sig R/M bra i vissa fall. Vi försökte under hela matchen att spela lite enklare bakifrån, men för att sen få tag i bollen och hota med ett bra och snabbt passningsspel. Men vi skapade inte tillräckligt mycket tid för oss att kunna förvalat våra ytor till chanser.

Vi gjorde ett riktigt snyggt spelmål ända nerifrån egen planhalva, medans vi släpper in kvitteringen efter en fast situation (inkast) där vi tycker vi står väldigt stilla. Men vi var rätt nöjda i paus ändå, och vi pratade om att försöka göra allt lite bättre och lite snabbare.

Men vi tappade istället lite kontroll på matchen, men vi hade nog mer målchanser ändå men dem kom till lite på lite individuella insatser, men vi hade endast ett fåtal riktigt bra lägen. R/M skapar lite mer i andra, och efter en lite tilltrasslad situation där vi tar många beslut som sen leder till ett segermål för R/M.

Vi försöker att forcera sista 20 min för en kvittering, men R/M står emot bra och matchen slutar med en tung 2-1 förlust.
Vi får bara försöka bita ihop och ta nya tag nästa fredag då vi möter starka nykomlingen Smedby/Trekanten borta.

Moa T var bra matchen igenom, hon hade ett friläge i slutet som gick i stolpen. Ronja B var riktigt stabil och höll ihop mittfältet under hela matchen. Tyckte också Emelie J var duktig samt hade vi några pigga inhopp.

Annars tycker jag nog att vi har lite för många som inte gör sin prestation tillräckligt bra för att vi ska kuna vinna mot ett så här bra motstånd. Och det är ju lite upp till mig som tränare att få tjejerna att våga/kunna prestera sitt bästa, så där har jag ju misslyckats rejält.