Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Eksjö CK

Följ

Eksjö CK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Eksjö CK
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Eksjö CK
Adress Cykelsmedjan, Prästängsvägen 2
Postadress 57531 Eksjö
E-post eksjock@gmail.com
Orgnr 827000-4149
Kontonr 5792-1322
Öppettider Fakturor sänds med fördel till ekonomi.eck@gmail.com

Om Eksjö CK

Eksjö cykelklubb startades 1963 och driver än idag en aktiv klubbverksamhet med flera aktiva grenar. Klubben är till största delen inriktad mot MTB och har en aktiv ungdomsverksamhet med upp mot 100 barn och ungdomar som tränar löpande från vår till höst. Klubben har ett medlemsantal som pendlar mellan 400-500 cyklister från Eksjö kommun men även medlemmar från kringkommunerna.
Klubben är en aktiv arrangör på flera sätt. Årligen arrangeras en av deltävlingarna i Långsloppscupen MTB benämnd Ränneslättsturen där cyklisterna kan välja mellan tre olika banlängder som slingrar sig runt de finaste stig och vägpartierna runt Eksjö. Detta är ett samarrangemang som skapas tillsammans med samarbetsklubben Eksjö SOK. Tidigare år har även klubben arrangerat ett antal Cyclocross tävlingar i Swecup samt även ett SM i samma gren.
Under höst och i jultider är klubben även delarrangör av höst och julmarknaden i Eksjö som också är en viktig inkomstkälla.

Klubben är som sagt starkast inriktad mot MTB cykling. Runt Eksjö har klubben skapat och sköter årligen ett antal spår som tillsammans har en sträckning upp mot 8 mil. Öster om stadskärnan skapade man år 2020 ett cykelområde som döpts till Högefälle MTB park där medlemmar och andra gäster finner flera spår av olika svårighetsgrad samt pumptrack, cykeltvätt och mer därtill. Väl värt ett besök!

Varmt välkommen till Eksjö cykelklubb och stöd oss gärna med ett medlemskap om du gillar det vi gör och skapar för Cykelsverige.