9 maj 2024
19:00

Edet FK

Referat: Trollhättan Syrianska aFK - Edet FK

"Så nära men ändå så långt borta". Så känns det nästan efter matchen mot Syrianska. Säsongens i särklass svåraste bortamatch. Det blev stora siffror tillslut. Ändå står vi upp bra och stör Syrianska.

Syrianska inledde i ett furiöst tempo. De kom i våg efter våg efter våg. Det var nära men vi löste det. Och efter den kvarten blev det lite lugnare. Vi valde att hålla laget lågt idag och matchade spelare med fart och löpkapacitet på våra fyra offensiva roller. Det fungerade bra defensivt. Men tyvärr blev det inte helt optimalt framåt. Vi slog bort bollen för snabbt och är väldigt ovana på Granngården snabba plan. I 70 minuter stod vi emot. Vi har två jättelägen vid 0-0. Berg nickar någon halvmeter över i första halvlek. Sen gör deras keeper en jätteparad på Joels skott i andra. Hade vi gjort mål på något av dessa hade det inte varit rättvist på något sätt men det hade varit intressant att se hur det hade blivit.

I 70 minuter höll vi tätt återigen. Sen kom 0-1 och 0-2 inom loppet av tre minuter. Två finfina skott som man inte kan göra så mycket åt. Visst det blir en lite miss innan 0-1 och visst kan man komma in i press vid 0-2 men väldigt fina avslut. Vi får dock kontakt i 78:e när Liam bombar in reduceringen. Vi hinner knappt starta slutforceringen innan Syrianska sätter spiken i kistan. Här kan vi ju få bort bollen kring egen box men som det smäller i avslutet återigen. Sen slarvar vi med bollen på övertid och sen smäller det igen. Pang rätt upp i taket!

Synd att det blir så stora siffror för vi stör faktiskt Syrianska. Vi gör många saker bra men Syrianska är bättre så det är rättvist att de vinner. Nu har vi tre raka förluster så det gäller att plocka poäng igen. Bosna härnäst.

Stjärngossar:
*** Eliasi. Påkopplad matchen igenom. Plockar inlägg och tar det han ska. Chanslös på målen.
** Berg. Stabil trots målen bakåt. Pådrivare och viktig för oss.
* Liam. Snygg balja och mycket löpt som vanligt.