26 april 2024
19:00

Edet FK

Referat: Trollhättans IF - Edet FK

Gårdagen spenderades på natursköna Bergtäkten i Trollhättan. Efter 90 minuters jämn kamp så hade TIF gjort ett mål mer än oss. Oavgjort hade nog varit mer rättvisande.

Första:
Som sagt jämn matchbild där bägge lagen främst skapar problem för varandra via omställningar. Där går det snabbt för bägge lagen men det brinner aldrig till ordentligt. Sistapasset går fel, skotten gick över, försvarare ivägen i sista stund. Ja ni förstår. Efter en halvtimmes spel bör Tim sätta 1-0 men skottet går i stolpen. TIF är efter detta nära att ta ledningen efter kalabalik vid en fint slagen hörna. Men 0-0 i paus.

Andra:
Hängde inte riktigt med med matchuret så jag har bara ett hum om tidslinjen men det får gå. TIF tar ledningen relativt tidigt. Jag ser inte upprinnelsen, hur det börjar, men TIF knackar sedan boll på ett fint och rappt sätt innan målskytten får fritt läge framför Eliasi. Otagbart skott och vi har därmed släppt in årets första seriemål. Efter (ca) en timmes spel ställer TIF om med en fin boll i djupet. Felle får en spelare på blindsidan känns det som och Felle krokar i honom. Domaren bedömmer detta som "målchansutvisning" och från därifrån jag sitter så ser det korrekt ut. En man mindre alltså och läget blir än mer prekärt när TIF sätter dit efterföljande frispark, 0-2. Eliasi bör rädda skottet men det blev en liten miss där. 4-3-2 och vi släpper handbromsen direkt. Visar moral och ingen hänger med huvudet. Vi ger det chansen helt klart. Kring 70:e får TIF en utvisning. Deras back räddar öppet mål med handen. Straff och rött kort. Kann inte regeln till 100% men det känns som han skulle klarat sig med gult då vi fick straff som sagt. Men domaren kanske såg något annat. Sebbe hursomhelst stensäker från elva meter och vi har vittring. Vi trycker på ganska bra. Driver matchbilden. TIF ställer om bra vid något tillfälle. Ca tio minuter kvar så drar Hagman på sig sitt andra gula för dagen och vi avslutar med 9 man. Samtliga utvisningar känns korrekt dömda. Kanske Tiffarn skulle haft gult som sagt men jag kan ju inte regeln till punkt och pricka. Vi är halvnära 2-2 vid något tillfälle. Berg skulle haft med sig en straff? Men det räckte inte idag. Förlust.

Som sagt jämn match i mina ögon. X hade varit mer rättvist. Återigen visar vi moral i underläge. Både i resultat och manskap. Vi har haft många utvisningar i år. Det måste vi få bort. Svårare än så är det inte. Vi har inte råd att sätta oss i de situationerna. Små marginaler i fotboll. Hade Tim satt 1-0 hade vi kanske vunnit? På måndag drar U-laget igång så hela truppen kommer ha matchminuter i benen. Det gäller att visa att man vill vara med i A. Tre man från idag (Freddan troligtvis då låret gick upp igen) kommer saknas mot Råda. Tre nya ska in i truppen.