29 juni 2020
19:00

Emmaboda IS

Referat: Kalmar Södra/Hossmo - Emmaboda IS

Vi kom in bra i matchen direkt där vi snabbt kände att vi kunde kliva upp med laget och få ett tryck på våra motståndare. Vi fick även utdelning direkt då vi vi efter 12 min ledde med 3-0. Sen var det en ganska avslagen match då vi kände att vi hade full kontroll. Men vi spelar oss fram på ett bra sätt i många anfall, medans det syntes att några hade det väldigt svårt med att leverera enkla effektiva passningar.

Efter 4-0 i paus så snurrade vi runt med hela truppen, och som vanligt så syntes det knappt på planen, utan mer så såg vi en lite höjning i utförandet på planen där vi också blev lite effektivare med 7 mål i andra halvleken tydligt visar.

Det var en bra insats ändå där jag tycker vi ändå klarar av att hålla koncentrationen uppe bra under hela matchen, och som vanligt så utmärkte sig Miranda som denna gång var tillbaka på mittfältet, och som vanligt så visar hon upp ett föredömligt engagemang där hon under årets matcher har höjt sig en nivå gällande sin bollbehandling och bolleveranser till sina medspelare. Men solklart bäst/nyttigast var Ronja som under hela matchen visar hur man skall värdera och leverera passningar för att göra det lätt för sina kompisar.

Det var också väldigt roligt att se Lina G åter i målet under dem sista 10 minuterna, detta efter sin knäskada hon fick för över ett år sen (den 18 maj 2019) men som hon nu är kvitt efter operation och en hel del rehabträning.

Nu har vi 2 träningar till i veckan för att sen ta 2 veckors ledighet, sen startar vi om under vecka 30 för att börja förbereda oss för en intensiv höstsäsong med många intressanta seriematcher, kvartsfinal i Toyota Cup samt spel i Svenska Cupen.