Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Emmaboda IS Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Emmaboda IS 3 3 0 0 9
2 Husqvarna FF 0 0 0 0 0
3 Älmhults Idrottsförening 1 0 0 1 0
4 Växjö DFF akademi 1 0 0 1 0
5 Kalmar Södra/Hossmo 1 0 0 1 0

Match

Emmaboda IS

2 - 1
2 augusti 2019
19:00

Växjö DFF akademi

Referat

Referat: Emmaboda IS - Växjö DFF akademi

Vi spelade kvartsfinal mot Div.1-laget Växjö DFF Akademi, och vi gjorde det på ett bra sätt där vi efter en tung start där vi blev tillbakatryckta av ett lag som spelade upp många långa och väldigt bra bollar i djupled på. Detta gjorde att vi fick jobba hårt för att försvara oss första halvtimmen egentligen.

Men vi börjar hitta lite rätt i försvarsspelet vareftersom och vi kan från 20 min vid enstaka tillfällen komma upp lite och får andas (vila) lite mer. Detta gör att vi från 30 min jämnar ut spelet lite mer och resterande del av matchen så tycker jag att vi spelar en jämn match där spelet böljar lite i vågor mellan lagen.

Vi har vår första hörna i 14 min som Moa C slår in till Ronja B som nickar precis över ribban.
Vi har sen vår klart bästa sekvens i matchen efter en halvtimme där vi gör det bra och tillslut får en hörna. Och mycket psykologiskt så gör vi även mål på den då Moa C hörna hittar Tea G vid första stolpen och hon nickar in den perfekt.

I 36 min så har vi återigen ett bra anfall som Moa C avslutar med ett skott som deras mv räddar. Men när hon reser sig upp så tappar hon bollen och får slänga sig direkt för att hinna upp bollen! Vi filmade ju matchen och vi kan inte se om den var över mållinjen eller inte, men en av våra spelare var övertygad om att den var inne i målet. Men det var nog en svår situation för domarna som nog var på väg upp i planen efter mv räddning.

Så fast jag varit lite gnällig på spelarna så var vi ju mycket lugna och nöjda i paus, vi pratade mest om hur vi skulle agera vid deras långa bollar mot deras anfallare som vi hade lite problem med. Annars höll vi rent bakåt i spelet, och vi hade börjat komma upp med lite bättre i anfall vareftersom.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, jämnt och tufft (fast domaren tillät knappt någon beröring tyvärr, vilket irriterade bägge lagen). Vi klarade av dem nya problemen vi ställdes inför på ett bra sätt, de fleta lagen har inte hotat på samma sätt som Växjö gjorde mot oss frekvent hela matchen.

I 7 min så gör sig Emelie J fri efter ett bra spel innan, men hon skjuter i underkanten av ribban, men som tur är så är Sandra först på returen och slår in bollen till 2-0. Men glädjen blir kortvarig då vi inte löser vårt försvarsarbete på ett bra sätt så det gör att Växjö kan reducera till 2-1 redan i minut 9.

Men efter det så är vi rätt stabila resterande del, det som hotar oss är ju deras inlägg och långa frisparker. Och det blev ju några stycken då inget av lagen fick nudda någon i ryggen utan att det blev frispark.
Samtidigt så hade vi några bra anfall där vi var nära några gånger att kunna utöka vår ledning.

Men vi höll ut och vi kunde njuta av ett segerjubel både av spelarna samt från den hemmastarka publiken som även hjälpte till under segersången. Bra insats, jag gladdes väldigt åt att tjejerna fick njuta av denna vinsten, den var riktigt skön. Och jag tror att precis som vi kanske kände att vi ändå skapade fler bra lägen så tror jag att Växjö kände att dem skulle ha vunnit då dem kände att dem var bättre än oss.

Idag var det många bra prestationer, och inga föll ur ramen. Dem som höjde sig lite ändå var denna gång Ronja B som många gånger visade upp ett riktigt bra spel åt båda hållen. Men lite bättre och absolut nyttigast var idag Tea G som var precis så bra som vi alla vet att hon kan vara. Hon var precis överallt, nickade undan precis allt, men roligast för mig att hon numera är så lugn med bollen och oftast hittar lugna lösningar. Sen är hon både styrande mot sina lagkompisar samtidigt som hon alltid peppar alla med positiva ord under matchen.

Nu får vi invänta lottningen för att se vilka vi nu får möta i semifinalen av Toyota Cup. Men tack vare vår semifinalplats så har vi nu också kvalificerat oss till nästa års Svenska Cup, inte illa alls.

Men nu laddar vi om för att påbörja en intressant höstsäsong med match mot R/M på fredag redan, varmt välkomna till Emmaboda IP igen säger vi då.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Sandra Berg 1 1 0 0 0 1
Tea Gustavsson 1 1 0 0 0 1
Emelie Joelsson 1 0 1 0 0 1
Moa Claesson 1 0 1 0 0 1
Emelie Hyberneth 1 0 0 0 0 0
Emma Hammargren 1 0 0 0 0 0
Era Ahlex 1 0 0 0 0 0
Linnea Sternegård 1 0 0 0 0 0
Miranda Gjakova 1 0 0 0 0 0
Moa Berglund 1 0 0 0 0 0
Nadja Martinsson 1 0 0 0 0 0
Nora Elmstrand 1 0 0 0 0 0
Ronja Berg 1 0 0 0 0 0
Tilde Elgborn 1 0 0 0 0 0
Tuva Johnsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Hanna Runesson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng