22 februari 2009
16:00

Finspångs AIK

Referat: Eksjö HC - Finspångs AIK

Eksjö HC avslutade säsongen fint i och med en seger över sistplacerade Finspångs AIK under Söndagen. Eksjö var det klart bättre laget i matchen men slarvade stundtals.

Total dominans inledde
Det var inget snack om vilket lag som var hetast i inledningen. Eksjö satte ett bastant tryck mot FAIK-kassen och hade bud på många mål. Det dröjde dock hela 18 minuter innan 1-0 kom och då var det Johan Eklund som petade in en retur. Eksjö borde haft ledningen med ytterligare ett par mål men Sebastian Sundqvist i Finspång storspelade.

Fortsatt tryck i andra
Eksjö fick inleda den andra perioden i powerplay. Både fem mot tre och fem mot fyra. Efter drygt fyra minuter kommer 2-0 när Kristoffer Ahlstedt snappar upp pucken och lägger in den mellan målvaktens benskydd. Utvisningarna haglade för Finspång och hemmalaget var mycket nära fler mål. Efter 11 minuter snurrar Johan Eklund bort försvaret, passar Oskar Karlsson som skjuter och på returen kan Jonathan Blixt peta in 3-0. Sedan slarvar Eksjö och Finspång kan reducera till 3-1 på friläge. Ett typsiskt Finspång mål.

Eksjö avslutade med vinst
I sista perioden går Eksjö ner sig lite och spelet som fanns i de två tidigare perioderna var nästan bortblåst. Finspång reducerar till 3-2 efter nio minuter och hade även chansen att nå en kvittering. Men med en halv minut kvar fastställer Joakim Kjell 4-2 i öppen kasse och matchen var så gott som avgjord. Efter slutsignalen utbröt fullt slagsmål mellan 4-6 spelare vilket publiken verkade gilla. Slagsmål behövs ju i hockey efter förra veckans omröstning på sidan.

Summering
Vet inte om Eksjö någon gång vart så pressat som Finspång var i inledningen idag. Hemmalaget dominerade fullständigt och Finspång slog bara ifrån sig. I mitten av andra kom dock pressen av sig och FAIK kunde äta sig in i matchen mer och mer. Man gör ett typiskt Finspång mål då Eksjö pressar och just Finspång kontrar. Tråkigt för Kosel som kanske till och med hade känn på en nolla. Riktigt skönt dock att vinna sista matchen för säsongen. Nu återstår bara cupen i Trollhättan som ska bli riktigt kul!

Eksjö HC - Finspångs AIK 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)