12 maj 2014
19:00

Emmaboda IS

Referat: Madesjö - Emmaboda IS

Inledningen av matchen är ganska chansfattig från båda håll. Vi började försiktigt med kompakt lag och försökta med omställningar. Madesjö hade därför mer boll än oss. Vi flyttar sedan upp spelet i mitten på första halvlek och spelet är ganska jämt. Madesjö skapar en några chanser på någon genomlöpning och något skott men vi har också en del farligheter i deras straffområde. De gör dock 1-0 på en hörna som vi slarvigt släpper in. Går igenom våra spelare längs med mållinjen till en tjej vid bortre som stöter in - för slappt försvarsspel av oss och 1-0 står sig halvleken ut.

Inledning av andra halvlek är vi inte riktigt med och olyckligtvis gör Madesjö två snabba mål. 2-0 målet lite slarv också och vid 3-0 målet så är vi inte så täta som vi kom överens om före matchen. Släpper ryggen på en av deras spelare som vänder upp och får gå igenom. Direkt efter går vi ned på trebackslinje med tre anfallare. Vi får till en hel del oro och reduceringen kommer på en fint slagen hörna av Ellen som Maja snyggt nickar in. Vi fortsätter stressa men samtidigt blir vi mer sårbara bakåt och Madesjö hade lägen att punktera matchen. Tyvärr kommer vi inte närmare än 3-1.

Vi gör ändå en bra match och bitvis några fina kombinationer. Bra inställning på samtliga tjejer men vi slappnar av vid några tillfällen som gör att vi straffas med baklängesmål. Överlag hade Madesjö lite fler vassa chanser än oss som skapas av 2-3 av deras spelare som sticker ut i matchen.

Vi tar med oss inställningen till kommande matcher och utvecklar vår fysik ytterligare genom flera tuffa matcher framöver. Bra jobb tjejer !