Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Donsö IS / Södra Skärgårdens IK

Följ

Donsö IS / Södra Skärgårdens IK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Donsö IS / Södra Skärgårdens IK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Donsö IS / Södra Skärgårdens IK
Adress Lurkenvägen 2
Postadress 43082 DONSÖ
Telefon 031971143
E-post dawidsson@hotmail.com
Orgnr 857204-0031

Om Donsö IS / Södra Skärgårdens IK

Ungdomsfotbollen i Göteborgs södra skärgård tog ny fart 1988 när samtliga föreningar (Donsö I.S, Styrsö BK och Vrångö IF) gjorde gemensam sak och bildade Skärgårdens IK. Skälet till detta var att få en bättre struktur på de olika lagen, att man kunde spela i rätt åldersgrupp mm.
I år (2018) är det 30 år sedan detta unika samarbete startade och det har blivit fina resultat ett flertal gånger. Det har väl också gnisslat i maskineriet under färdens gång, men inte utan att det gått att reparera.
Detta samarbete har också resulterat i att seniorlagen under åren fått ett flertal spelare till sina lag, dvs man vill satsa på egna produkter istället för att värva in spelare från t.ex Göteborg.
F.n administreras SSIK (Södra Skärgårdens IK) genom Donsö I.S fr 11 år och uppåt. Moderföreningarna (Donsö, Styrsö och Vrångö) tar själva hand om all verksamhet i åldrarna upp till 10 år (bollekis, fotbollsskola mm).
På sikt kommer även detta att utveckla skärgårdens fotboll för många framtida generationer..