14:15

Dalen/Krokslätts FF

Referat: IF Warta - Dalen/Krokslätts FF

Där kom den!!! Årets första vinst i seriespelet är ett faktum och idag förtjänade vi verkligen det.

En solig dag på Hisingen och ett revanschsuget Dalen skulle idag ta årets första poäng och redan direkt i första tar vi kommando över matchen. Vi spelar kontrollerat och driver matchen men tyvärr med lite för långsamt bolltempo och för få maxlöpningar. Detta gör att Warta sakta men säkert kan ta sig tillbaka in i matchen, något vi känner igen. Precis innan halvlek får de frispark utanför straffområdet som de trycker dit via ribban. 1-0 underläge i halvlek och en oklar matchbild i blåsten.

I andra halvlek bestämmer vi oss för att sätta hög press och inte ge Warta någon tid med bollen. Detta ger snabbt resultat när vi lyckas vinna bollen högt på vår vänsterkant, Erik slår ett perfekt inlägg som Leon stöter in, 1-1. Vi höjer oss rejält och går in i duellerna ordentligt. Matcher står och väger lite när vi återigen vinner bollen högt. Oscar spelar in Edvin som löser resten själv via lite motlägg och kan tåpaja in 1-2 till oss. Det är spännande fram till slutet men Adam håller tätt bakåt och i slutskedet av matchen bestämmer sig Edelvik att det får vara nog och genom en soloraid à la Messi tar han bollen från egen planhalva och avslutar i bortre krysset. Spiken i kistan. Ankara Edelweiss!