18:30

Ytterby IS 3

Referat: Dalen/Krokslätts FF - Ytterby IS 3

Andra segern i rad och på vilket sätt vi gör det!

Vi börjar första halvleken lite skakigt med många spelare på ovana positioner men efter cirkus 10 minuter får vi ordning på spelet och tar över matchen därifrån. Rasmus står för några riktigt vassa insatser under denna period. Vi spelar bra offensiv fotboll och försvarspelet håller undan bra efter det genomgående under hela matchen. I minut 20 blåser domaren för straff där vår eminente Edvin säkert rullar dit för ledning 1-0.

De 12 minuter som sker mellan minut 27 och 39 förtjänar ett eget segment här. Det börjar med ett otroligt starkt förarbete av Edvin som kämpar till sig bollen på kanten och serverar Erik med ett inlägg som han sätter dit med pannan från en egentligen omöjlig vinkel. 6 minuter senare var det dags igen. Anton vinner bollen högt, Erik suger åt sig den och rundar flera Ytterby-spelare med en fint à la Ronaldo Nazario innan han sedan rundar målvakten med en sulfint och lägger in 3-0 med vänstern, urtjusigt. Några minuter senare blåser domaren återigen straff där Edvin osjälviskt ger bollen till Erik som säkert trycker dit 4-0 med högerfoten. Ni uppmärksamma läsare förstår nu vad som hänt. På 12 minuter har Erik gjort mål med huvudet, vänstern och högern utan någon annan målskytt däremellan. Ett äkta/perfekt hattrick- kärt barn har många namn och detta var riktigt imponerande.

Innan halvleken är slut bjuder vi på ytterligare ett fint fotbollsspel när Marklund tillslut spelar fram Edvin som enkelt placerar in sitt andra mål för matchen i det bortre hörnet.
Andra halvleken är mindre händelserik men vi har kontroll för det mesta och en målvakt som räddar oss när det behövs. När Ytterby får straff i andra halvleken vet ni redan vad som händer sen. Rasmus räddar naturligtvis straffen som nuförtiden faktiskt nästan är vanligare än inte!

Matchens lirare:
Erik
- Många aspiranter på den idag men ett äkta hattrick på 12 minuter går inte att förbise!