13:30

Dalen/Krokslätts FF

Referat: Kungsbacka IF - Dalen/Krokslätts FF

Seriepremiären mot Kungsbacka är nu spelad!

Vi tar det från början. Påsklov som tredjeringare innebär som allmänt känt Prag vilket gjorde att vi hade 19 återbud till matchen. Inte perfekt men detta gav möjligheten till våra yngre förmågor att visa upp sig. En trupp bestående av majoriteten 07/08 fick ta sig an denna premiärmatch.

Första halvleken är bra sett till spelet. Vi har kontroll på matchen och skapar många farliga målchanser. Bolltempot och längden på anfallen gav mer att önska men så är det väl ändå på varenda seriepremiär någonsin. Trots övertaget lyckas vi bara trycka ditt en 0-1 ledning genom Edvin innan vi slarvar på defensiv hörna och snöpligt tappar in 1-1.

Vi går in med självförtroende i andra halvlek och en känsla av att detta kunde gå vägen. Kungsbacka höjer sig dock rejält under andra halvleken och är över det stora hela det bättre laget sista 45. Matchen står och väger fram tills Kungsbacka återigen lyckas göra mål från hörna och ställningen blir då 2-1 vilket också skulle bli slutresultatet. Vi försöker oss på en slutforcering som inte ger något resultat och vi avslutar matchen med 10 spelare efter en mycket tveksam utvisning.

Vi blickar framåt och redan på torsdag byter vi tävling när vi har emot Backatorp hemma i 1/16-final i DM. Ett revanschsuget Dalen mot ett väldigt duktigt motstånd vill man inte missa. Ses där!