20:00

Backatorp IF

Referat: Dalen/Krokslätts FF - Backatorp IF

OJ vad underbart det kan vara att hålla på Dalen!

Förutsättningarna var glasklara inför dagens match i DM. Kort match (bara 2x30) och vid lika läge skulle det bli straffar. Vi går in i turneringen mot tufft motstånd i Backatorp som vanligtvis huserar i högre division än oss. En svår match väntade men alltid kul med utslagsmatcher.

Matchplanen idag var tydlig, enkel men också ny från vår del. Vi ändrar formation till 3-5-2 och satsar initialt på kontringar. Tydlig roll- och ansvarsfördelning i vem som ska göra vad och när vi skulle göra det. Planen var klar men utförandet hade vi framför oss.

Första halvleken startar vi bra, väldigt bra faktiskt. Vi kontrollerar matchen, rullar boll och kommer förbi på vår högerkant hela tiden. Detta gav tillslut resultat och ledning 1-0 efter ca 10 minuter genom mål av Edvin, assisterad av Leon. Sedan gick det snabbt åt andra hållet och efter bara två minuter kvitterar Backatorp snöpligt. Resten av halvleken står matchen och väger lite, vilket leder till 1-1 i paus.

I pausen är vi självsäkra och medvetna om att likadant spel som vi hade i första 10 skulle ge oss seger. Vi ger oss ut i andra och gör precis det. Vi håller högt tempo men är framförallt aggressiva, något som en tränare älskar att se. Vi kämpar på och trycker ner motståndarna. Efter ca 10-15 minuter kommer Leon loss på kanten, slår in ett inlägg som Erik möter med pannan perfekt och vi leder! Vi spelar fortsatt bra och har kontroll fram tills Backatorp får en hörna med bara sekunder kvar. Ni kan gissa vad som händer sedan, 2-2 och straffar. En dramaturgisk dröm för vilket manus som helst.

Straffar är ett faktum och rent historiskt är vi starka här. Vi har duktiga straffaskyttar men framförallt en jätte i mål som vi alltid vet kommer se till att motståndarna bommar minst 2, även denna gång. Med 3-3 efter 4 straffomgångar bränner Backatorp sin femte. Detta ger vår alldeles egna Edvin chansen att avgöra och det finns nog ingen människa som gillar det läget mer än honom. Edvin sätter naturligtvis sin straff och tar oss vidare till nästa runda. Tjalalalalalala!!!

Matchens lirare
Erik
- Alla förtjänar egentligen denna idag men idag är vår lagkapten Erik otrolig på mitten. Vinner i stort sett varenda duell, kontrollerar tempot på mitten och gör även 2-1 målet på nick!