14 april 2024
16:00

Morön BK Herr

Referat: Clemensnäs IF - Morön BK Herr

Tredje segern på tre matcher och andra raka i DM vilket gjort att vi satt oss i en bra postion för avancemang. Morön som förra säsongen spelade i divison 3 förväntades bli en tuffare utmaning än matcherna tidigare, och vi var nog uträknade från början av flera. Enligt Norran var det tex en "stor skräll" att vi vann denna match.

Inför match hade vi pekat ut några fokusområden vi skulle göra annorlunda gentemot de tidigare matcherna. Små justeringar bara men eftersom vi visste lite mer om Morön än om de tidigare lagen vi mött, behövde vi inte ändra i matchplanen under matchens gång på samma sätt.

Vi startar matchen jättebra och det känns som att vi vill lite mer från start, får spela mycket offensiv fotboll. Det tar dock bara dryga 10 minuter innan Morön gör 0-1 och det kom efter slarv av oss och individuell skicklighet av Morön. Vi glömmer bort oss för några sekunder, och slutar pressa som vi ska. Moröns back får pricksjuta en långboll utan att vi stör som hamnar hos deras snabba vänsteryttter, han slår vår försvarare en mot en och hittar in till en lagkamrat som kan lägga in den.

Vi pratade om inför matchen att inte bli ivriga om vi hamnar i underläge, utan metodiskt tro på vårt spel och lita på att det ger utdelning. 1-1 kommer bara 7-8 minuter senare när Leo springer sig fri pass av Erik och sätter den. En boll som vi bestämt att vi skulle slå mer ofta just denna match. Resten av halvleken är ganska jämn, vi har några fler målchanser än Morön och det kändes som att vi vaknat mer på rätt sida än dem gjort denna dag. När vi går in i halvtidsvila så är det bra stämning, vi känner att vi har kontroll och att tendensen ändå är att vi börjar jobba till oss det där 2-1 målet.

Ut i andra halvlek och kalldusch direkt. Domaren blåser straff men med hjälp av den andra domaren som står närmare så kommer de fram till att förteelsen var utanför, frispark men mål ändå. Inte alls vad vi förväntat oss, men så är fotbollen. Matchen förändras inte så mycket trots målet, eller de tidigare målen. Vi stressar inte för underläget utan vet såklart att det är 40 minuter kvar av matchen. Men nu börjar det svänga, för vi kvitterar till 2-2 efter fast situation där Joel nickar in den. Morön får fast situation och lyckas trockla in ett inlägg till 2-3 bara fem minuter senare. Joel svarar sedan bara två minuter efter det med att nicka in ännu en boll från Max fot. Fyra snabba mål i andra halvlek och alla var på fasta situationer. Det vackraste kommer dock i matchens slutskede!

Matchen börjar öppna upp sig lite efter 3-3 målet, båda lagen vill vinna såklart och här vinner vi matchen på mognad i slutet. När det är en kvart kvar lyckas vi stressa Morön till misstag, vinna bollen högt, ha kvalitet på inspel och mycket folk i boxen. Hani slår en magisk boll på bortre där Leo kommer rusande som knoppar in den. 4-3 och ledning!

Vi leder äntligen matchen, och bestämmer oss fort för att fortsätta attackera snarare än att bjuda in Morön. Vi vet att dem är duktiga offensivt, och vi ska spela på det sätt vi är bra på. Vi fortsätter med andra ord trycka upp laget, inte låta dem få tid med boll, och gå för femman istället för att bara skydda egen bur. Morön får inget etablerat anfallsspel emot oss, de kommer upp några gånger men vi håller oss undan från det riktiga trycket. Istället med cirka tio minuter kvar får vi en frispark efter omställning 18 meter från mål. Erik smeker den över muren och in vid första stolpen, fotbollsgodis! 5-3, matchen avgjord och vi vinner denna batalj rättvist, även om den var jämn. Vi tackar Morön för underhållande match och vi ses minst tre gånger till i år, nästa redan på lördag i domarcupen då vi möts för en ny tuff drabbning.

Fantastiskt roligt att ha slagit två blivande seriekollegor redan, vilket ger oss facit på att vi är i fas. Det jublades i omklädningsrummet på Guldvallen efteråt, nästan så att det borde hörts till Nyborg. Pluspoäng till tvåmålskyttarna Leo och Joel. Men ett extra plus till Max som gör ett otroligt jobb och vinner dueller som ger hela laget energi i vitkga lägen, samtidigt som han assisterar till hela tre mål!

Nästa match i DM är mot Ostvik/ Drängsmark den 28 april klockan 12:00. En poäng måste tas då för att vara säker på gruppseger, kom och stötta CIF och hjälp till med vår framfart i cupen!

Kommande helg deltar vi i domarcupen som sagt, på Norrvalla och Skogsvallen. Vi spelar lördag kl 09:00, 11:00 och 18:00.