4 maj 2024
16:00

Clemensnäs IF

Referat: Röbäcks IF - Clemensnäs IF

Seriepremiären avklarad och vi gör en stark första match. Röbäck har första fyra minuterna av matchen men sen efter det är det inget snack om saken, vilket slutresultatet 2-8 avspeglar. Linus gör två mål i första och Ayuk ett, 0-1 målet kom till efter att Joppe dragit sig förbi två försvarare på egen hand och Linus bara kan trycka in den. Förlösande just då, då detta var tidigt i matchen när Röbäck hade en bättre period än oss.
Efter 54 minuter spelade har även Joppe och Hani gjort två otroligt fina mål. Joppes 0-4 tidigt i andra var enligt skolboken, vi har många passningar inom laget, och det såg ut som en uppspelsövning på träning, där stora delar av laget hade en passning innan bollen trycktes in i nät. Hanis 0-5 är ett distansskott som han behärskat curlar in i krysset!

Vi släpper in två mål i matchen, det ena ett långskott från 40 meter, som dimper ner i krysset, går stolpe till stolpe in.. Bara att gratulera, även om jag tror att situatuonen inte uppstått om vi hade haft mer fokus, då vi blev lite för heta med 0-5 ledning och sugna på mer. Deras sista mål fastställer slutresultatet 2-8, de får friläge från 30-40 meter. Linjedomaren tyckte nog att matchen var över där, för där har vi åtminstone tre-fyra meter offside, vilket även motståndarlaget var snabba på att erkänna, men målet fick de behålla. Vi vill mycket i laget och även att vi gjort åtta mål så finns en frustration att släppa in mål, vi vet att vi kunde gjort detta ännu bättre.
Mellan detta har Joppe trocklat in sjätte målet, Ayuk stött in det sjunde innan Ayuk står för matchens finaste soloräd. Från egen planhalva tar han bollen, fintar av en, två, tre spelare med varje ny touch, samtidigt som han tar de 60 metrarna i löpväg och trycker in bollen från strax utanför straffområdet. Klassmål!
Vi håller kvalitet i avsluten idag, vi har kanske 13-14 heta målchanser men får ut 8 mål på det vilket är bra utdelning.

Vi är nöjda med seriepremiären, vi gör mål på flera olika sätt vilket är nyttigt att ha med sig. Röbäck kommer förmodligen få det tufft i år, vi kommer stöta på mycket svårare motstånd under säsongen. Nästa match möter vi Myckle som är favorttippat, samtidigt som vi är bottentippat. Vi mötte dom i Domarcupsfinalen för två-tre veckor sedan, där vi slog dem efter straffar. Kommer säkerligen bli en tuff uppgift, välkomna till Guldvallen på söndag klockan 18:00 för att bevittna den!