18 april 2023
19:00

Ope IF

Knapp BFK-förlust i tisdagskvällens DM-semifinal

En ljummen vårkväll välkomnade spelare, ledare och publik till Åkreäng på tisdagskvällen där det för i år nya konstgräset stod som arena för kvällens batalj. Vi hade revansch att utkräva från förlusten i säsongens tidigare träningsmatch och vi var laddade till tänderna för att göra upp om en finalplats.

Vi hade pratat om att vara påslagna direkt från start (vilket vi inte var sist vi möttes) men tyvärr börjar vi med ett på tok för lågt bolltempo vilket gör att Ope är nära att både en och två gånger ta ledningen i matchen efter två ganska täta ramträffar under den första kvarten. Sedan kommer vi igång med vårt spel och matchen blir desto jämnare under resten av halvleken, där vi i samband med några offensiva hörnor skapar några vassa målchanser mot slutet.

Mållöst i halvtidsvilan och vi pratar om att fortsätta i samma stil som vi avslutade sista 15 minuterna i första då det kändes som vi tog över mer och mer och kom in i matchen, tempot och spelet. Vi inleder glädjande andra på samma sätt som första avslutades och andra halvlek är blott 10 minuter gammal när Saga efter en omställning lägger en fin passning till Hanna som får på en bra träff som letar sig över Opes målvakt och smyger in under ribban. Stor glädje i Brunflokabyssen och det kändes som vi hade full kontroll på matchen. Tyvärr går vi därefter in i en lite sämre period när vi inte riktigt får grepp om Ope som efter konstaterat underläge möblerat om lite, och tyvärr kan då också motståndaren vända på steken. Ope gör på mindre än tio minuter både 1-1 och 2-1 efter trassliga situationer framför eget mål som vi inte lyckas rensa undan.

Underläge med kvarten kvar och vi ställer därför om mer offensivt för att nå en kvittering, vilket naturligtvis gör att vi blottar oss bakåt och det blir därför också Ope som med tio minuter kvar utökar sin ledning till 3-1. Vi ger dock inte upp utan kämpar oförtrutet vidare för att nå en kvittering och efter ett riktigt bra samarbete av våra tre forwards sätter Hanna ett perfekt pass till Aina som avslutar med en riktig pärla i krysset, och liv i matchen igen. Tyvärr lite för kort tid kvar för att kunna göra något ytterligare, så kort därefter är matchen slut och vi kan konstatera att DM i år är över för vår del och vi får gratulera Ope till en bra insats och vidare avancemang till DM-final.

Kvällens målgörare blev Aina och Hanna och guldskon erövrades av Elina efter hårt och starkt arbete i backlinjen matchen igenom.
Ändå ett klart fall framåt i vår uppbyggnad av säsongen och utveckling av träningsmatcherna under våren och det känns som vi mer och mer börjar bli redo för nästa veckas premiär i division 2, där vi inleder seriespelet med derby mot Frösön borta onsdag den 26 april. Väl mött då igen!