19:00

Järpens IF DAM

Seger i kvällsderbyt!

Derby i division 2 och Järpen på besök i säsongens enda fredagsmatch. Striden om tredjeplatsen i division 2 lever fortfarande för oss och vi var därför fokuserade och laddade för att ta tre poäng på hemmaplan.

Järpen började i högt tempo och försökte pressa oss högt, men vi höll oss kalla, låg rätt i positionerna och lät bollen göra jobbet i genom laget. Efter dryga 10 minuter spelade avmattades pressen och vi varvade upp bolltempot och tog nästan direkt ledningen. Vårt övertag var totalt i nästkommande halvtimme och när halvleken var slut stod det hela 4-0 på tavlan.

Bekvämt läge i halvtidsvilan således, men vi visste att vi inte kunde slappna av utan var noga med att betona att hålla speltempot fortsatt uppe.
Så blev det inte riktigt då första 20 minuterna i andra helt klart var Järpens då det gick lite grus i det gulsvarta spelmaskineriet.
När Irma så nickade in en hörna i 73:e minuten lossnade det lite igen och vi lyckades sätta ytterligare två baljor till innan kvällens domare Nils-Allan Lindgren blåste slutsignalen.

Grymt skönt med seger och att därmed ha återtagit greppet om tredjeplatsen.
Kvällens målgörare var Becca (x3), Elina, Sabina, Irma och Filippa. Agnes tilldelades kvällens guldsko efter hårt arbete på det centrala mittfältet.

Hem och tvätta och ladda om inför morgondagens sista match i division 3 mot ÖFK. Ses på Hofvallen klockan 15.00!