19:30

IFK Timrå Dam

Seger i höstpremiären (BFK-Timrå 5-4)

Det var länge oklart om konstgräset eller naturgräsplanen skulle ha klarat av de senaste dagarnas regnväder bäst, men då vi tidigt under dagen kunde konstatera att gräsplanen tagit undan regnvattnet imponerande bra så blev beslutet att köra på gräs som planerat.

VI startade matchen riktigt bra och spelade runt motståndarna och inväntade disciplinerat chanserna som snabbt öppnade sig. Vi tog ledningen på en fin hörna från Emma som Becca nickade in i nättaket. Strax därefter utökade Becca igen på pass från Saga och det kändes riktigt lugnt och kontrollerat.
Timrå reducerade dock strax därefter då de var riktigt effektiva i de relativt få chanserna de skapade. Vi tog oss snabbt i kragen och utökade till 3-1 med knappa tio minuter kvar, men i denna målrika kväll hann både vi och Timrå med varsitt mål till innan halvtidsvilan.

Tvåmålsledning i halvtid och känslan var bra, vilken kom på skam nästan direkt i andra, som vi inledde lite stirrigt.
Matchen övergick därefter i mer kamp än skönspel ju längre tiden gick. Vi trodde nog att vi satt spiken i kistan när Sabina fullbordade kvällens hattrick till 5-3, men glädjen varade dock bara i 15 minuter då Timrå åter reducerade och därmed skulle avslutningen bli en nervpärs in i det sista.
Trots darriga beslut och chanser i slutet åt båda hållen reder vi glädjande ut det hela och avgår med segern.

Riktigt skönt och sprudlande segerglädje i Brullelägret efter segern som därmed upp på en tredjeplats i tabellen. Kvällens guldsko givet till Sabina där målskyttet minsann lossande rejält i en kväll där båda våra forwards var stekheta.

Hem och torka upp innan morgondagens träning och ladda för helgens bortatripp till Härnösand.